Huis
Tuin
Video

DIY: Speeltafeltje voor de tuin

DIY
Tijdens de tuin-maak-over in Leiden heeft Tom ook aan de kleine Fien gedacht. Voor haar bouwt hij een speeltafeltje met zand en strandspeeltjes erin. Wil je ook zo’n speeltafeltje maken? Goed idee, is helemaal niet moeilijk namelijk.

Wat heb je nodig?
- 11 plankjes van douglashout: 10 cm breed, 100 cm lang en 2 cm dik
- 40 schroeven van 3,5 cm
- 2 ronde afwasbakjes
- Klusgereedschap

Stap 1
Zaag 5 plankjes van 80 cm lang voor het tafelblad. Bevestig links en rechts en in het midden 3 plankjes van 50 cm aan de onderkant van het tafelblad (overdwars). Let op: even voorboren met een boortje van 3 mm.

Stap 2
Nu ga je de pootjes maken. Zaag 4 pootjes van 50 cm lang en zorg ervoor dat de uiteinden wat schuin zijn. Tussen deze pootjes komt een verbindingsplank: daar maak je er 4 van. Deze zijn 45 cm lang en schroef je vast aan de pootjes.

Stap 3
Vervolgens kunnen de pootjes aan het tafelblad vastgemaakt worden. Dat doe je door middel van hoekbeugeltjes die je ondersteboven bevestigt. Het geheel maak je nog eens steviger met twee dwarsplanken van 80 cm.

Stap 4
Draai het tafeltje om: het staat nu op zijn pootjes. Maar het is nog geen speeltafeltje! Neem de afwasbakjes en plaats deze op hun kop op het tafeltje. Teken ze af met een potlood, zodat je een cirkel maakt. Haal de bakken eraf en teken een nieuwe, kleinere cirkel door 2 cm binnen de eerste cirkel te tekenen.

Stap 5
Zaag de binnenste cirkels met een decoupeerzaag uit. De scherpe hoekjes die overblijven schuur je weg met schuurpapier.

Stap 6
Boor wat kleine gaatjes in de afwasbakken, zodat het water eruit kan. Vul ze tot slot met schoon zandbakzand. Je kleine kan aan de slag! 

Check hier hoe de rest van de hooikoortsvrije tuin is geworden.

ID: 651

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven