Huis
Tuin
Video

DIY: Stoer tafelen

DIY
In hun hooikoortsvrije tuin kunnen Astrid en Sander met de hele familie van de zon genieten. Om de zithoek compleet te maken, tovert Tom een oude kabelhaspel tevoorschijn. Houten kabelhaspels worden gebruikt om dikke en lange kabels te leggen, maar inmiddels zijn ze helemaal ontdekt (net als pallets) om toffe tuinmeubels van te maken. Een tafel bijvoorbeeld! Hoe maak je die nou zelf?

Tom heeft een kabelhaspel met een diameter van 1 meter 10 en een hoogte van 70 centimeter op internet gevonden, voor een zacht prijsje. Voor de zithoek van Sander en Astrid is een hoogte van 40 centimeter ideaal, dus haalt Tom er 30 centimeter vanaf.

Stap 1
De kabelhaspel haal je uit elkaar door de bouten los te draaien. Gebruik daarvoor 2 sleutels aan beide kanten omdat de bouten anders mee draaien. Als de kabelhaspel uit elkaar ligt, vallen de plankjes die zegmaar ‘de poot’ van te tafel zijn, los. Die plankjes zaag je dan op de gewenste hoogte (hou bij je totale hoogte ook rekening met de dikte van ‘het tafelblad’) en kan je daarna weer makkelijk terugplaatsen.

Stap 2
Zet het bovenblad er weer bovenop. Nu pas kort je de te lange draadeinden in met een slijptol.

Stap 3
Tom boort voor de vuurschaal 4 gaten in het tafelblad voor de nieuwe draadeinden, waar de vuurschaal op komt te rusten. Teken deze gaten af op je vuurschaal, geef een tik met een centerpunt op de afgetekende stippen zodat je precies weet waar je in de vuurschaal moet boren. Je hebt ringen en moeren nodig om de vuurschaal vervolgens op jouw ideale hoogte te bevestigen. De schaal wordt natuurlijk heet bij het stoken, dus zorg ervoor dat deze minimaal 7 centimeter boven het tafelblad komt.   

Check hier hoe de rest van de hooikoortvrije tuin eruit ziet! 

ID: 650

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven