Huis
Tuin
Video

DIY: zo maak je heel gemakkelijk mooie theelichthouders van cement

Grote kans dat je al theelichthouders genoeg hebt. Maar zeg nou zelf… een knutselproject op z’n tijd is toch altijd leuk?! En al helemaal als het zo makkelijk is! We leggen je uit hoe je heel gemakkelijk een theelichthouder (of vaasje) maakt van cement!

Dit heb je nodig

  • Een kleine zak cement-mix
  • Wegwerpbekertjes van papier of plastic (let op: in plastic bekertjes zit vaak een reliëf, dit heeft ook effect op het eindresultaat van het cement, maar kan natuurlijk ook erg leuk zijn!)
  • Kleine waxinelichtjes
  • Eventueel verf
  • Eventueel bloemen als je vaasjes wil maken 

Zo ga je te werk

Stap 1:
Bereid het cement zoals op de verpakking staat, in een grote emmer of kom. Je kunt eventueel ook sneldrogend cement gebruiken, maar let wel op dat dit soms net even sneller kan drogen dan je eigenlijk zou willen. In dit geval gaan we uit van gewoon cement.

Stap 2:
Giet het cement in de bekertjes tot ze voor ⅔ vol zijn.

Stap 3:
Wanneer het cement stevig genoeg is geworden plaats je de waxinelichtjes in het midden van het bekertje. Je kunt er hier voor kiezen om het waxinelichtje zo diep in het cement te drukken dat straks alleen het vlammetje er bovenuit steekt, of iets minder diep dat het waxinelichtje net even boven het oppervlak uitkomt.

Stap 4:
Leg iets op het waxinelichtje om te voorkomen dat het kaarsje niet naar boven zal drijven. Maar let op, het gewicht mag ook weer niet zo zwaar zijn dat het kaarsje helemaal onder het cement zakt.

Stap 5:
Laat het geheel minstens 48 uur lang drogen.

Stap 6:
Wanneer het cement goed hard is geworden kun je het bekertje er voorzichtig afscheuren of knippen.

diy theelichthouder

Stap 7:
In principe is je theelichthouder nu klaar, tenzij je ze graag nog versiert met wat verf. Je kunt dit doen door de onderkant in de verf te dippen, dit wordt ook wel de dip-dye techniek genoemd. Maar je kunt ook voor strakke, rechte of schuine lijnen kiezen, door het met tape af te plakken en langs de rand te schilderen. De kleuren goud, wit, roze en zwart doen het altijd goed op grijs, maar de keuze is natuurlijk helemaal aan jou!

diy theelichthouder

Voilà! Je kunt ze nu gebruiken als theelichthouders! 

Maar uiteraard kun je het gat (tijdens stap 3) ook groter maken met bijvoorbeeld een kokertje, waardoor je 'm kunt gebruiken als bloemenvaasje!

Zin om nog meer leuke DIY’s te maken?
Dat kan! Je vindt hier alle DIY’s bij elkaar! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mooie, geknoopte onderzetters?!

Fotocredits
Foto’s: Little Inspiration

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Little Inspiration

ID: 4266

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven