Huis
Tuin
Video

DIY: tipi tent zelf eenvoudig maken

Een vast speelhuis in je tuin is niet altijd ideaal als je geen grote tuin tot je beschikking hebt. Om toch je kinderen lekker te kunnen laten spelen, kan je heel gemakkelijk zelf een tipi voor ze maken. Zo krijg je toch het gevoel van een speelhuis maar hoef je je geen zorgen te maken over te weinig ruimte. Na de zomer ruim je de tent zo weer op of verplaats je hem naar je woonkamer. Zie je dit wel voor je? Lees dan snel hoe jij ook aan deze tipi komt.

Benodigdheden:

  • 5 bamboe stokken
  • lap stof in een print naar keuze van ongeveer 3 meter breed en de lengte in verhouding met je stokken
  • stuk lint
  • naaigaren
  • meetlint
  • schaar

Stap 1

Spreid het stuk stof uit en meet je stof af. Je wilt 5 driehoeken creëren met ieder een onderkant (de lange kant) van ongeveer een meter. Als je dit afgetekend hebt, kun je de punten gaan knippen.

Stap 2

Naai de punten in de lengte aan elkaar vast, dit kan met de hand of met een naaimachine. Naai het stuk nog niet helemaal rond.

Stap 3

Knip aan de bovenkant een halve cirkel uit wanneer de punten vastzitten. Hier gaan later de stokken doorheen.

Stap 4

Aan de rand van deze halve cirkel naai je het stuk lint vast. Houd een stuk over zodat je er later de stokken mee vast kan binden.

Stap 5

Naai vervolgens de laatste hoeken ook aan elkaar en knip de ingang van je tipi. Dit doe je door een rechte lijn te knippen in een driehoek. Hoe groot je de ingang wilt hebben, ligt helemaal in jouw handen.

Stap 6

Werk de ingang netjes af en voorkom rafelen door ook hier een stukje lint te naaien. Ben je heel handig met de naaimachine dan kan je de randen natuurlijk ook omzomen.

Stap 7

Plaats de stokken door het doek en bind deze vast met het overgebleven stuk lint aan de bovenkant van de tipi. Vraag iemand met spierballen of een scouting verleden om een goede stevige knoop te leggen.

Stap 8

De tipi is klaar dus spelen maar!

ID: 3102

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven