Huis
Tuin
Video

DIY: maak zelf een multifunctionele tuinbank!

Oeh, vond jij de tuinbank die Evelyn en Tom maakten in de aflevering ook zo gaaf? Je kunt ‘m nu ook thuis maken. Het enige wat je nodig hebt is een beetje kluservaring en de onderstaande werkbeschrijving. klaar? Klussen maar!

Dit heb je nodig

  • Materialen
  • 14 vuren houten balken  (47mm x 100mm x 250cm)
  • 6 scharnieren
  • Schroeven
  • Blanke tuinmeubelgel 

Gereedschap

  • Boormachine

Zo ga je te werk

Stap 1
Begin met het maken van het onderstel van vuren balken 47x100mm geschaafd. Het hele onderstel kan in elkaar worden gezet door schroeven in de planken te boren door middel van een boormachine (zie foto). 

Stap 2
De scharnieren maak je vast aan beide lange poten waardoor dit zowel in een tafel als tuinbank kan worden veranderd. Het is belangrijk dat de scharnieren minimaal 180 graden gedraaid kunnen worden zodat het blad helemaal omhoog kan worden gedraaid.

Stap 3
Voor de bovenkant/leuning zaag je ook balken op de juiste maten. De lengte van de picknickbank-tafel is 250cm dus bovenop komen balken van deze lengte. De balken bevestig je via de onderkant aan elkaar door middel van schroeven. 

Stap 4
Bevestig de onderkant met een scharnier aan de lange kant van het onderstel. Op de foto hieronder zie je waar de scharnieren moeten komen, je maakt ze vast met schroeven.

Stap 5
Voor het zitvlak van de bank bevestig je ook wederom balken met een lengte van 250cm aan elkaar op dezelfde wijze, deze keer komen er alleen na de eerste drie balken twee scharnieren waarna de andere 2 balken komen. De laatste balk wordt verticaal bevestigd, omdat deze ook als zitvlak van de bank dient. Schroef de balken aan elkaar.

Stap 6
Schroef vervolgens alle delen aan elkaar, je zult zien dat je de bank nu gemakkelijk kunt transformeren tot tafel! 

Stap 7
Tot slot is het belangrijk om de picknickbank-tafel in de gel te zetten voor extra bescherming. Het is handig om hiervoor een speciale tuinmeubel handschoen te gebruiken zodat het extra goed inwerkt. Doe dit meerdere malen voor optimaal resultaat. 

Je multifunctionele tuinbank is klaar!

ID: 8303

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven