Huis
Tuin
Video

DIY: Tuinbank van douglashout

DIY
Wil jij graag een stoere bank in je tuin? Kan je natuurlijk overal kopen, maar het leukste is om zoiets zelf te maken. Wedden dat het dan des te lekkerder voelt om erop te chillen?

Tom en Koos maken deze tuinbank in de tuin van Koos. Ze gebruiken douglashout, wat een hoge duurzaamheid heeft. Je kan het voor vanalles gebruiken en het is makkelijk te bewerken. Voor deze tuin hebben de mannen het hout zwart geverfd, wat de bank een stoere en robuuste uitstraling geeft. Hieronder lees je de stappen; eigenlijk is 't helemaal niet moeilijk.

Wat heb je nodig?

  • 11x douglasbalk 9x9, 70 cm lang 
  • 14x douglasbalk 9x9, 210 cm lang
  • Draadstangen
  • Afkortzaag
  • Verf en verfspullen
  • Boor en schroeven

Stap 1

Maak de zijkanten van de bank. Daarvoor kort je 6 balkjes af op 60 cm en 2 langere van een meter. Verf ze zwart. Maak ze vervolgens aan elkaar vast met een draadstang. Maak twee van deze zijkanten.

Stap 2 

Maak 6 balken van 210 cm aan elkaar vast op dezelfde manier als de andere balkjes. Je hoeft deze lange balken niet af te korten, je gebruikt gewoon de volledige balken van 210 cm. Bevestig het zitvlak aan de zijkanten door middel van een liggend balkje onder het zitvlak. Stapel wat resthout, zet dit onder het liggende balkje en gebruik dit ter ondersteuning tijdens het boren. 

Stap 3

Maak eenzelfde vlak als het zitvlak: maak weer 6 balken aan elkaar vast van 210 cm lang. Dit wordt de rugleuning. Die komt een beetje schuin te staan, want dat zit lekkerder dan recht. Verstevig dit aan de achterkant met balkjes. 

 

ID: 996

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven