Huis
Tuin
Video

DIY: de leukste valentijnskaarten om zelf te maken

Voor je het weet is het alweer Valentijnsdag! En of je cadeaus nou onzin vindt of niet, een lief kaartje sturen of krijgen is natuurlijk altijd leuk! En nog veel leuker is het om dat kaartje zelf te maken. Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze leuke DIY-ideetjes voor de liefste Valentijnskaarten.

1. Helemaal in de wolken

Wil je echt indruk maken met een lief valentijnskaartje, dan is dit een leuk DIY-project. Het enige wat je hoeft te doen is twee witte (of roze natuurlijk) wolkjes uitknippen en vier gelijke hartjes uitknippen en deze in de lengte dubbelvouwen. Vervolgens plak je de dubbelgevouwen hartjes op je kaartje, naast elkaar zodat de twee gevouwde hartjes samen weer een heel hart vormen. Vouw de andere helften open, zodat je een 3D-luchtballon-effect krijgt. Daarna is het tijd voor de finishing touch en teken je de mandjes onder de ballonnen en voeg je eventueel nog een leuke tekst of extra versieringen toe.

valentijnskaart luchtballon

Wil ze ‘m toch liever kopen dan zelf maken? Bestellen kan ook via Etsy!

2. Woordgrapjes + pizza = altijd goed

Woordgrapjes doen het altijd goed op kaartjes. En al helemaal in deze schattige variant die je heel gemakkelijk na kunt tekenen en schrijven op een blanco kaartje.

valentijnskaart pizza

3. HARTstikke makkelijk

Niet alleen hartstikke makkelijk, maar ook hartstikke leuk! Hoe je dit kaartje maakt? Simpel: Teken met een potlood een hart op een stuk stevig papier en maak vervolgens met een naald een aantal gaatjes op de lijn. Gum vervolgens de potloodlijn weer uit en maak in het midden een groter gat. Pak er nu een stuk garen bij en steek elke keer vanuit het midden naar het buitenste gaatje en steek ‘m vervolgens weer terug naar het midden, waarna je weer naar het buitenste gaatje eronder steekt, tot je het hele hartje rond bent gegaan. Voilà, je hart is gevuld!

valentijnskaart hart

4. Perfect match

Eén van onze favorieten: twee overgebleven lucifers (‘matches’ in het Engels dus) die de perfecte match blijken te zijn. Hoe lief is dat?! Uiteraard is ook dit kaartje heel simpel te maken. Het enige wat je nodig hebt is een blanco kaartje, en een kleine papieren luciferverpakking (die je bijvoorbeeld wel eens in hotels ziet liggen). Heb je die niet? Dan kun je natuurlijk ook twee gewone houten lucifers naast elkaar op het kaartje plakken. Alleen nog de leuke tekst erbij en klaar!

valentijnskaart lucifer

5. Boter, kaas en liefde!

Niks geen boter kaas en eieren, gewoon alleen maar harten veroveren! Hoe simpel dit kaartje ook is, toch vinden we ‘m ontzettend origineel en hartverwarmend. Hoe je die maakt? Dat spreekt natuurlijk voor zich!

Valentijnskaart boter kaas eieren

Meer leuke kaartjes maken die je het hele jaar door kunt geven?
Bekijk hier nog meer creatieve ideetjes.

Fotocredits
Headerfoto: Helena Lopes - Unsplash
Foto 1: Etsy  
Foto 2: Etsy  
Foto 3: Decoration Destination
Foto 4: Levi Brown / Blake Ramsey via Real Simple
Foto 5: Philip Friedman / Blake Ramsey via Real Simple

Tekst
 
Marjolein Sintenie

ID: 4294

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven