Huis
Tuin
Video

DIY: Heb je een pollepel over? Maak er een vogelvoerhouder van!

Heb je toevallig nog een pollepel in je keukenla liggen die je nooit gebruikt? Gooi ‘m niet weg, maar maak er een leuke vogelvoerhouder van!

We kunnen ontzettend genieten van vogels die in de tuin op bezoek komen op zoek naar eten. Daarom schreven we hier al hoe je ervoor kunt zorgen dat er meer vogels in de tuin komen en hier wat je ze het beste kunt voeren in de winter. Maar hoe leuk is het om zelf een voederplaats voor de vogels te maken? En het is nog simpel ook! De basis heb je waarschijnlijk al in de keukenla liggen: een pollepel! 

Het enige wat je nodig hebt is:

  • Een pollepel
  • Een glazen potje (bijvoorbeeld een groentepotje of appelmoespotje)
  • Een lintje of touwtje
  • Vogelvoer

Zo maak je de vogelvoerhouder

  • Stap 1: Laat het etiket van het potje afweken in heet water.
  • Stap 2: Houd het potje horizontaal vast en bind de pollepel onder het potje vast. Wikkel het lint er stevig omheen. Doe dit op twee plaatsen en maak er een leuk strikje in.
  • Stap 3: Om de vogelvoerhouder op te hangen heb je een nieuw stuk lint nodig dat je onder de twee lussen doorhaalt waarna je er een strik in maakt op de lengte die jij mooi vindt.
  • Stap 4: Vul het potje met vogelvoer. Heb je voorkeur voor een bepaalde vogel? Kijk dan hier welk voer je voor je favoriete vogel in huis eeh.. tuin moet halen!
  • Stap 5: Hang je zelfgemaakte vogelvoerhouder op een goede plaats waar de vogels in rust van het voer kunnen eten (niet te laag, anders kunnen de katten er bij!) maar waar je er wel vanuit huis zicht op hebt!

De plastic variant

Je kunt de vogelvoerhouder ook maken met een plastic fles in plaats van een glazen potje. Hier ga je eigenlijk hetzelfde te werk, alleen hang je de fles hier op aan de hals en steek je de pollepel(s) dwars door de fles heen door er gaatjes in te knippen. 

pollepel

Wil je de vogels écht trakteren?

Maak dan deze geweldig mooie vogeltaart voor ze!

vogeltaart

Fotocredits
Headerfoto: Happy Stekkie
Foto 1: Easy DIY  
Foto 2: Happy Stekkie

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Happy Stekkie  

ID: 3987

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven