Huis
Tuin
Video

DIY: maak zelf een wandorganiser!

Vind jij het ook superirritant om te werken aan een bureau waar pennen, gummetjes en plakbandrollen op rond zwerven? Wij hebben de oplossing: een wandorganizer! En je kunt ‘m ook nog eens zelf maken. Hoe? Dat leggen we je graag uit.

Dit heb je nodig

  • Een triplexplaat (A3 formaat)
  • Een stuk stof, leer of vilt voor de zakjes
  • Touw
  • Boormachine
  • Lijm
  • Naald en draad

Zo ga je te werk

Stap 1
Neem je triplexplaat en boor bovenin in beide hoeken een gaatje, hier rijg je straks je touw doorheen om de plaat op te hangen. 

Stap 2
Knip nu vier stukken stof (of leer of vilt) uit van 25 bij 15 centimeter. Leg twee stukken op elkaar en naai de onderkant en zijkanten dicht op ongeveer 1 centimeter van de rand. Bepaal het midden van het zakje en naai deze lijn dicht zodat je twee vakjes creëert. Herhaal dit met de twee overige stukken stof.  

Stap 3
Leg de zakjes op de triplexplaat en bepaal waar je ze wilt opplakken. Zet met potlood een streepje en smeer de achterkant van de zakjes in met lijm. Plak de zakjes op de plaat en laat de lijm goed drogen. 

 

Stap 4
Neem het stuk touw en rijg deze door de gaatjes die je hebt geboord. Zoek tot slot een geschikt plekje boven je bureau en hang de wandorganiser op door een schroef (met plug) in de muur te boren. Als je niet wilt boren in de muur kun je de organiser ook gewoon neerzetten op je bureau. 

Je zelfgemaakte wandorganiser is klaar voor gebruik!

Heb je de smaak te pakken gekregen en zin om nog iets moois te maken? Misschien is deze tekenrol iets voor jou!

Fotocredits
Headerfoto en foto's in artikel: The lovely drawer

Tekst
Lobke Taal

ID: 4345

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven