Huis
Tuin
Video

5 creatieve dingen die je kunt doen met een lege wijnfles

Als je een flesje wijn hebt leeggedronken, gooi je deze waarschijnlijk zonder erbij na te denken in de glasbak. Zonde! Want wist je dat je er veel leuke dingen mee kunt doen?

Een wijnfles is het ideale materiaal om lekker creatief bezig mee te zijn. Daarom hebben wij 5 originele ideeën voor je op een rijtje gezet.

1. Mooie vaas

Ten eerste kun je je lege wijnfles omtoveren tot een mooie vaas. Haal de stickers eraf en verf de fles in de kleuren en patronen die jij mooi vindt. Vervolgens kun je er een of twee van je favoriete (nep)bloemen inzetten et voilà! Je hebt een mooie vaas die je helemaal naar jouw stijl versierd hebt.

2. Onder de lamp

Je kunt van de fles ook een lampenstandaard maken. Dit staat prachtig met rode wijnflessen en een decoratieve lamp. Een wijnfles-lamp staat bijvoorbeeld mooi in een vintage of industrieel interieur. Wil je weten hoe je dit doet? Hier wordt alles precies uitgelegd.

3. Lichtjes erin

Je kunt de wijnfles ook op een andere manier transformeren tot lamp. Bij deze DIY doe je namelijk kleine lichtjes in de fles! Dit geeft een zachter effect dan de vorige lamp, waardoor het heel gezellig staat. Je kunt de fles ook nog eens verven in de kleuren die jij mooi vindt.

4. Kaarsenhouder

Een hals van een wijnfles heeft de ideale grootte voor een dinerkaars. Je kunt de fles daarom dus goed gebruiken als kaarsenhouder. Je kunt bijvoorbeeld druipkaarsen erin zetten en ze mooi over de fles laten lopen. Je kunt echter ook onderstaande kaarsenhouder namaken. Dit doe je door een paar takjes laurier in een schone wijnfles te doen en deze vervolgens te vullen met water. Zet je kaars erin en je hebt een prachtige, groene houder.

5. Decoratieve fles

De fles hoeft natuurlijk geen functie te hebben. Je kunt 'm ook gewoon gebruiken als decoratie. Wikkel er bijvoorbeeld touw omheen voor een strandlook. Je kunt hem ook verven, versieren met knipsels of gewoon laten zoals hij is.

Julia van Rijn
ID: 9024

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven