Huis
Tuin
Video

DIY: zelf een commode maken voor in de babykamer

In de babykamer kan een commode natuurlijk niet ontbreken. Je kunt er één kopen, maar met een zelfgemaakte commode maak je jouw babykamer pas echt uniek. Ga zelf aan de slag met dit stappenplan om een commode te maken voor jouw kleintje.

Benodigdheden:

  • 2x Underlayment Pellos 244x122 cm dikte 18 mm met tong en groef
  • 4x deurscharniertjes
  • Schroeven
  • Bovenfrees
  • Schuurmachine
  • Boormachine

Stap 1

Zaag in totaal 8 panelen op maat (naar keuze): onderkant, bovenkant, achterkant, 2 zijkanten, middenplank voor in de kast en 2 deuren. Teken het ontwerp van jouw commode uit zodat je geen planken vergeet en de juiste maten weet. 

Stap 2

Schuur de bovenzijde van de twee zijkanten rond met een schuurmachine. Om de rondingen gelijk te maken, kun je met potlood en passer de ronding op het hout tekenen. 

Stap 3

Maak in de bovenzijde van de twee zijkanten sleuven door middel van een bovenfrees.

Stap 4

Maak in de deurtjes dezelfde sleuven met een bovenfrees. Op deze manier kun je de deurtjes openen en heb je geen deurknopjes nodig.

Stap 5

Zet het geheel in elkaar. Begin met de basis (onderkant, zijkanten). Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat je het geheel recht in elkaar zet.

ID: 3412

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven