Huis
Tuin
Video

DIY: zelf een kastenwand met veel opbergruimte maken

Was jij ook zo onder de indruk van het wandmeubel dat Thomas maakte in Capelle aan den IJssel? Als je een ervaren klusser bent, kun je deze kastenwand ook zelf maken. Wij helpen je een handje met deze werkbeschrijving.

Wat heb je nodig?

Je kunt deze kastenwand zo groot maken als je zelf wilt. In Capelle aan den IJssel is het meubel kamerbreed gemaakt, en bevestigd aan de bestaande keukenkastjes. Dit kan natuurlijk ook een ander bestaand meubel zijn.
Je kunt er ook voor kiezen om alleen het deel rondom het tv-audiomeubel te maken, zorg er dan wel voor dat de zijkanten stevig aan plafond, vloer of wanden bevestigd worden.

Bij de benodigdheden en het stappenplan is uitgegaan van het meubel zoals Thomas dat in Capelle aan den IJssel gemaakt heeft.

-schroeftol
-houtlijm
-hamer
-pluggen

-potscharnieren met push to open
-schroeven
-bovenfrees
-handcirkelzaag
-plamuurmes (om de gaatjes weg te plamuren)
-waterpas
-kwasten
-rollers
-MDF 22 mm
-MDF 18 mm
-MDF 9 mm
-2x tv-audiomeubel Mats van KARWEI 150 mm breed

Zo ga je te werk

Stap 1

Begin met het verzamelen van al je materialen. De kastenwand bestaat uit verschillende elementen. Het begin is makkelijk: koop twee tv-audiomeubels Mats van elk 150 cm breed bij KARWEI.
Hierna wordt het iets uitdagender. Boven deze tv-audiomeubels ga je namelijk zelf twee open kasten maken. Hoe groot je dezen maakt, kun je helemaal zelf bepalen. Maak gebruik van 22 mm dik MDF en frees bij alle vier de planken een rand. Hier ga je later een achterwand van 9mm dik MDF achter plaatsen.

Stap 2

Hang de twee gemaakte kasten naast elkaar aan de muur. Zet de kant en klare Mats-kasten er recht onder en bevestig links een strook 18 mm MDF aan de bovenste kast met een paar schroeven. Hiermee bevestig je de zelfgemaakte kasten en het bestaande meubel een elkaar. Het deel rondom het tv-meubel is nu klaar.

Stap 3

Aan de rechterzijde plaats je nog twee kasten die je allebei maakt van 18 mm MDF. Deze kasten komen helemaal tot het plafond. Één komt aan de woonkamerzijde, de andere tegen het keukenmeubel (dit maak je vast met een paar schroefjes van binnenuit het keukenkastje). Aan de andere kant van het keukenmeubel schroef je ook een MDF-plank en verbind je het geheel met een plank bovenin. Maak deze kasten van 4 zijkanten, 10 tussenplankjes en 4 deurtjes. Maak dit op de door jouw gewenste maat, dit is afhankelijk van hoe groot je woning is.

Stap 4

Schilder alles in een mooie kleur om het geheel af te maken. Thomas maakte gebruik van de kleur Industrial Grey van Flexa. En dan nu... opbergen maar!

Nog meer zelf maken?

De witte klepbank in het wandmeubel kun je ook zelf maken. Staat leuk, je hebt er een aantal extra zitplaatsen bij en je kunt ook hier weer veel spullen in kwijt! Het stappenplan voor de klepbank vind je bij KARWEI.

ID: 3989

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven