Huis
Tuin
Video

DIY: zelf een plantenbak maken van PVC buizen

Tom maakt in de uitzending een plantenbak van PVC buizen. Dit geeft een speelse, vrolijke uitstraling aan de tuin. Je kunt de plantenbak inrichten zoals je zelf graag wil. Ga aan de slag met de juiste vorm voor jouw muur en de jouw favoriete planten.

Benodigdheden:

  • PVC buizen
  • PVC koppelstukken
  • PVC lijm
  • Eindkap PVC buis
  • Spuitbus met plastic primer
  • Spuitbus met zwarte verf
  • Hydrokorrels
  • Planten (pot maat 9)

Stap 1

Begin met het op maat zagen van de buizen. Kies de maten die bij jouw tuin passen. Maak een puzzel met alle stukken PVC buizen en kijk of alles uitkomt. Hou hier ook rekening met de koppelstukken .

Stap 2

Schuur de buis aan de buitenkant licht op en de binnenkant van de koppelstukken ook.

Stap 3

Breng lijm aan op zowel de buitenkant van de buis en binnenkant van het koppelstuk en schuif ze in elkaar (doe dit 1 voor 1 want de lijm droogt heel snel op).

Stap 4

Heb je de buizen aan elkaar gelijmd? Maak dan aan de onderkant van de constructie een eindkap vast. Boor gaten in de eindkap zodat het overtollige water hier na afloop uit kan stromen, maar je de buizen constructie wel volledig kan vullen met hydrokorrels.

Stap 5

Spuit de buizen 2x in met plastic primer en laat tussendoor goed droger. Wanneer de plastic primer is uitgehard spuit je de PVC buizen in met zwarte verf. Ook dit laat je goed drogen.

Stap 6

Plaats het geheel tegen de muur en teken de punten af waar de dragende schroeven in de muur komen. Plaats je de plantenbak tegen een stenenmuur aan? Boor dan gaten voor met een steenboor en plaats daarna pluggen in de muur om vervolgens dikke en lange RVS schroeven te kunnen plaatsen. Komt het geheel tegen een houtenschutting? Schroef de RVS schroeven dan direct in het hout. Zorg er wel voor dat het hout dik genoeg is om het gewicht te kunnen dragen.

Stap 7

Plaats de plantenbak op de schroeven en vul alle buizen tot 15 centimeter onder de rand met hydrokorrels. De uiteindes vul je met planten en duw je stevig aan.

Stap 8

Neem een stap terug en bewonder je DIY skills.

ID: 3327

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven