Huis
Tuin
Video

DIY: zelf een sfeervolle kerstlamp maken voor in je huis

Maak je huis extra gezellig tijdens de kerstdagen met deze zelfgemaakte kerstlamp. De bestaande lampen kun je naar smaak aanpassen door zelf een patroon te kiezen. Klaar om aan de slag te gaan?

Dit heb je nodig:  

  • Vloerlamp Marit van KARWEI
  • 2x aluminium plaat 100 x 50 centimeter
  • 8x leren lus Noah
  • Spuitbus matzwarte lak  
  • Handcirkelzaag met zaagblad voor aluminium
  • Boormachine
  • Verschillende maten metaalboortjes

Stap 1

Draai eerst een peertje in de fitting van de lamp, door de aluminium stroken is het straks lastig om daar nog goed bij te komen.

Stap 2

Zaag 4 stroken aluminium van 24 cm breed, aan de lengte hoef je niets te doen, die blijft 100 centimeter. Op de foto hieronder maakt Thomas de kleine lamp. Bij het maken van de kleine lamp moeten je de stroken uiteraard korter zagen. De stroken die je nu zaagt hang je uiteindelijk in de lamp.

Stap 3

De leren lussen heb je nodig voor het ophangen van de platen, per plaat heb je er twee nodig. Vouw de lus om het frame en zet een markering waar je de lus moet vastmaken. Zorg dat de deze afstand goed afmeet en de beide gaten op dezelfde hoogte maakt, anders hangt je plaat straks scheef.  Hou voor de andere drie stroken dezelfde maten aan. Boor op de plek van de markering gaten waar de schroeven voor de lus later doorheen kunnen.

Stap 4

Boor nu in iedere plaat willekeurige gaten, je hoeft niet een bepaald patroon aan te houden, maar het kan natuurlijk wel! Je kunt voor het boren metaalboortjes gebruiken van verschillende diktes. Thomas gebruikt 4- en 8mm boortjes, uiteraard kan je zelf kiezen voor welke grootte je zelf gaat.

Stap 5

Schuur na het boren de bramen op de plaats weg met een stuk schuurpapier, pas op dat je je niet snijdt. Ontvet de stroken na het schuren en spuit ze zwart met de spuitbus (andere kleur is ook mogelijk). Laat de stroken goed drogen.

Stap 6

Monteer de stroken in het frame door ze op te hangen aan de leren lussen.

Klaar is je unieke lamp!

Lees ook:
- Drie manieren om zelf een adventskalender te maken
- 4 dingen die je niet wist over verlichting
- Doe het zelf: lichtkunst!

ID: 3635

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven