Huis
Tuin
Video

DIY: zo maak je van oude blikjes leuke plantenpotjes

Heb je nog plantjes over, maar geen tijd, zin of geld om nieuwe plantenbakken aan te schaffen? Gooi dan je potjes en blikjes niet meer weg. Ga duurzaam aan de slag en tover je oude blikjes om tot hippe plantenbakjes.

Glimmend goud

Maak je blikjes leeg en schoon en haal de etiketten eraf. Je kunt je blikjes het beste een paar uur laten weken in warm water, zo krijg je ze eenvoudig helemaal schoon. Vervolgens pak je er een hamer bij en sla je een paar deuken in de blikjes. Spuit je blikjes daarna goud met een spuitbus goudverf. Laat goed drogen en pas op voor het scherpe bovenste randje van je blikje. Vul je blikje met aarde en de plantjes en voilà, je hebt een hip gouden plantenpotje.

Vintage look

Sommige blikjes zijn van zichzelf al zo mooi dat je er bijna niks meer aan hoeft te doen. Je maakt in dit geval de blikjes van binnen goed schoon en vervolgens kun je ze vullen met wat potgrond en jouw favoriete plantjes.

Hangpotjes

Het maakt bij dit voorbeeld niet uit hoe handig je bent met de boor, want dit kan iedereen. Maak de blikjes helemaal schoon van binnen en buiten en versier ze daarna zoals jij wil. Je kunt kiezen om ze in één kleur te spuiten, de helft van de blikjes te verven, of misschien een behangetje om het blikje heen te plakken. Pak vervolgens de boormachine erbij en maakt minimaal twee gaatjes bij de bovenrand van het blikje. Rijg een touw door deze gaatjes en je kunt je plantenblikjes zo ophangen waar jij graag wil.

Fotocredits
Headerfoto: Sisoo
Foto 1: Pillar Box Blue
Foto 2: Sisoo
Foto 3: La Delicate Parenthese

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3293

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven