Huis
Tuin
Video

DIY: Zo maak je zelf geurstokjes

Geurstokjes geven een heerlijke geur aan je interieur. Maar soms zijn ze best wel prijzig om te kopen. Niet getreurd, je maakt ze gemakkelijk zelf! Wij vertellen je hoe.

Benodigdheden: 

  • Vaasje met smalle hals
  • (Geurloze) babyolie
  • Houten stokjes
  • Etherische olie (ook wel essentiële olie)

Stap 1

Zorg dat je alle benodigdheden bij elkaar hebt verzameld. Dit kun je heel goedkoop doen. De stokjes hoeven niet duur te zijn, je kunt zelfs geurstokjes maken van lange satéprikkers. Knip de stokjes dan wel even onscherp en op gelijke hoogte. 

Stap 2

Als je alles bij elkaar hebt, is het tijd om te beginnen. Vul je vaasje voor de helft met de meest geurloze babyolie die je kunt vinden. Doe hier een aantal druppels etherische olie bij. Kijk even zelf hoe sterk je wil dat de geur aanwezig is. Maar houd ongeveer maximaal dertig druppels aan. En voilà: de olie is al klaar!

Stap 3

Stop de geurstokjes in de olie. Zijn ze voor de helft doordrenkt? Draai ze dan even om, zodat ze langer werkzaam blijven. Meer tips om je geurstokjes zo lang mogelijk te laten geuren lees je hier

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Riverdale

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3817

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven