Huis
Tuin
Video

DIY: gedroogde bloemen in een voetje van klei

Dat gedroogde bloemen steeds hipper worden, wisten we natuurlijk al. Maar wist je dat je er ook hele leuke dingen mee kan maken? Zo ook deze gedroogde bloemen in een voetje van klei. Heel makkelijk te maken, maar wel meteen leuke decoratie voor in je interieur!

Kleine rondjes

Voordat we je gaan uitleggen hoe je deze leuke DIY maakt, geven we je eerst wat inspiratie. Zo zou je bijvoorbeeld kleine rondjes van klei kunnen maken en daar je bloemen in steken. Heel subtiel, maar het staat wel gezellig!

DIY: zo maak én win je een leuke oppottafel om makkelijk je planten te verpotten
Zelfmaakideeën

In een stolp

Ben je bang dat de bloemen een beetje wegvallen in je interieur? Dan zou je ze ook bij elkaar in een stolp kunnen plaatsen, omdat het zo een groter decoratie item wordt. Daarnaast zou je allerlei kleine voetjes kunnen maken met bloemen erin, maar één grotere voet met meerdere bloemen ziet er ook leuk uit!

Grote gedroogde bloemen

Natuurlijk zou je ook voor nog groter kunnen gaan en gebruik maken van grote gedroogde bloemen, zoals bijvoorbeeld de berenklauw. Hiervoor heb je natuurlijk wel wat meer klei nodig, maar het is wel direct een eyecatcher in je interieur.

Zo maak je het!

Benodigdheden:

  • Een bosje gedroogde bloemen. Je kunt hiervoor allemaal verschillende kiezen, maar dezelfde soort bloemen geeft ook een leuk effect!
  • Zelfhardende klei
  • Mesje 
  • Schaar

Stap 1: Je begint met het maken van het voetje. Snijd een blokje klei af, maak hem rond of klei hem in een ander figuurtje. Wat jij leuk vindt en wat past in jouw interieur! Let op: Hoe groter de bloem, hoe groter je ook het voetje moet maken, omdat anders de bloem omvalt.

Stap 2: Knip de bloemen in verschillende hoogtes. Hou ze een beetje bij elkaar en kijk goed of er een mooi balans tussen de bloemen zit.

Stap 3: Zet de bloemen in de voetjes van klei en druk ze er stevig in vast. Afhankelijk van de klei die je gebruikt, laat je de klei minstens een dag drogen. De ene klei zal misschien wat sneller drogen, de ander heeft wel 2 dagen nodig. Deze tijd verschilt natuurlijk ook nog in de grootte van het voetje.

Na een dag zijn jouw gedroogde bloemen klaar en kun je ze een leuk plekje geven in je interieur! Verwerk je gedroogde bloemen toch liever in een fotolijstje in je huis? Hier lees je hoe je dat kan maken.

Fotocredits

Headerfoto: Rachelle - huiswaarts
Foto 1: Okermint
Foto 2: Sunny-lifestyle
Foto 3: Marieke Verdenius

Alieke van Rijn
ID: 9986

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven