Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je je opgebrande geurkaars beter niet meteen weg kunt gooien

Hè, balen. Je favoriete geurkaars is op, en hij rook nog zo lekker. Maar wacht! Je kunt hem beter niet zomaar weggooien. Je kunt namelijk nog wel wat langer genieten van de lekkere geur van je kaars.

Geurkaarsen kunnen soms nogal prijzig zijn. Daarom kun je beter het meeste uit je kaars halen. Heb je een uitgeholde geurkaars over? Gooi 'm niet weg, maar maak er waxblokjes van! 

Zelf waxblokjes maken

Waxblokjes, ook wel waxmelts, zijn lekker ruikende blokjes wax die je in een geurbrander (zo'n ding dus) kan doen. Door deze smeltende blokjes gaat je hele huis lekker ruiken. Je kunt ze heel makkelijk maken van de restjes van je geurkaars:

Stap 1
Warm wat water op in een pannetje. Zorg ervoor dat het net niet kookt.

Stap 2
Zet je opgebrande geurkaars (met glas en al) in dit water. Zorg er wel voor dat er geen water in de kaars zelf komt. Laat de kaars in het water staan totdat al het kaarsvet is gesmolten.

Stap 3
Haal de lont of lontjes uit het kaarsvet met een pincet. Giet vervolgens het kaarsvet in een vormpje voor ijsklontjes of chocolaatjes. Doe dit heel voorzichtig, want het kaarsvet is heet.

Stap 4
Laat het kaarsvet in de vormpjes helemaal afkoelen totdat het hard is. De blokjes zijn nu klaar voor gebruik!

Julia van Rijn
ID: 8265

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven