Huis
Tuin
Video

Geurstokjes op? Zo vul je ze zelf na met een zelfgemaakte geur

Geurstokjes hebben we het liefst in elke kamer in huis staan. Alleen is het probleem vaak dat ze erg snel op gaan. En goedkoop zijn ze niet, dus elke maand vervangen is een dure grap. Gelukkig kun je heel makkelijk je eigen navulling maken.

Dit heb je nodig:

  • Geurloze babyolie
  • Geurolie met een of meerdere geuren naar keuze (vaak te koop bij gezondheidswinkels of drogisterijen)
  • Theelepel of maatschepjes
  • Maatbeker
  • Satéprikkers
  • Leeg vaasje (schoongemaakt)
Brand je graag wierook? Onderzoek wijst uit dat het net zo schadelijk is als een sigaret
Huishouden

Stap 1

Maak ten eerste het lege vaasje van je ‘oude’ geurstokjes goed schoon, zodat de vorige geur er uit gaat.

Stap 2

Bereken (of zoek op in de beschrijving van je vorige flesje) hoeveel vloeistof er in het vaasje kan. Kun je dit niet vinden, dan kun je ook eerst het vaasje vullen met water, en dit vervolgens in een maatbeker gieten om zo af te lezen hoeveel er in het vaasje past. Laten we in dit geval uit gaan van 70 ml.

Stap 3

Meng nu de geurolie met de babyolie in de maatbeker. Houd hiervoor ongeveer de verhouding 1:10 aan. Dus als je 70 ml babyolie gebruikt, voeg je 7 ml geurolie toe. Maar experimenteer gerust zelf een beetje met de verhoudingen om zelf de sterkte van de geur te bepalen.

Tip: uiteraard kun je ook meerdere geuroliën met elkaar mengen, zodat je echt je eigen geur maakt!

Stap 4

Roer het mengsel door elkaar, zodat de oliën goed met elkaar mengen en de geurolie niet alleen op de bodem blijft liggen of op het oppervlak blijft drijven.

Stap 5

Nu is het tijd om de geurstokjes zelf te 'maken'. Het beste kun je nieuwe stokjes gebruiken, omdat de oude stokjes waarschijnlijk helemaal zijn verzadigd en dus nog vol zitten met de oude geur. De nieuwe stokjes kun je heel gemakkelijk zelf maken van satéprikkers.

Het enige wat je hoeft te doen is een klein stukje van de prikkers af breken of knippen, zodat niet te ver uit het vaasje steken. Het mooiste is het als je de puntige kant er af knipt en zorgt dat alle stokjes even lang zijn. Steek ongeveer 5 prikkers in het vaasje, afhankelijk van de grootte van de hals en wat jij zelf mooi vindt staan.

Stap 6

Voilà! Je nieuwe geurstokjes zijn klaar! Nu is het alleen nog maar een kwestie van een mooi plekje zoeken in huis.

Tip: Heb je nog wat over van je geurmengsel? Dan kun je dit natuurlijk ook gewoon in een afgesloten potje bewaren voor de volgende keer!

Zo lang mogelijk van genieten

Wil je voorkomen dat ook deze navulling snel opraakt? Met deze tips geniet je het langst van je geurstokjes!

Marjolein Sintenie
ID: 10106

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven