Huis
Tuin
Video

DIY: een hangende plantenbak van terracotta

Terracotta is (nog altijd/weer) hip! Genoeg reden dus om het te combineren met nog zo’n trend: de hangende plantenbak. Deze DIY laat zien hoe je gemakkelijk zelf een terracotta plantenhanger maakt.

Benodigdheden

  • Terracotta-klei
  • Kleimesje
  • Twee potloden
  • Rietje
  • Touw
  • Uitstekers in cirkelvorm (groot en klein)
  • Kleiroller
  • Placemat of andere ondergrond die vies mag worden

Stap 1

Rol een plak van de klei uit totdat deze mooi vlak is. Tip: leg aan beide uiteinden een potlood en rol hier overheen, zodat de klei overal even dik is. Steek uit de plak klei een ring met de grote uitsteker.

Stap 2

Rol nu een langere plak klei uit, die gaat dienen voor de zijkant van de pot. Let op dat deze lang genoeg is om helemaal rondom de cirkel te gaan die je zojuist hebt uitgestoken! Meet hoelang de plak is, en steek op ¼ en ¾ hiervan twee gaten uit met het rietje. Deze gaten gaan dienen voor het bevestigen van het touw.

Stap 3

Maak wat kleine streepjes aan onderzijde van de plak klei. Maak deze daarna wat vochtig en bevestig deze op de cirkel, om zo een potje te vormen.

Stap 4

Steek nu met de kleinere ring een cirkel uit een iets dikkere plak klei. Geef ook deze wat textuur door een ruitjespatroon erin te krassen en bevestig deze met wat water aan de onderkant van de pot.

De oven in

Wat er nu gebeurt, is afhankelijk van de soort klei die je hebt gekocht. Het kan dat de klei de oven in moet om hard te worden. Een andere optie is laten drogen aan de lucht. Dit kan een flinke poos duren. Wanneer het potje helemaal uitgehard is, kun je er een plantje inzetten en de touwen door de gaten rijgen. Helemaal klaar om op te hangen!

 Dít is nou waarom wij zo dol zijn op de hangplant

Fotocredits:
Header- en artikelfoto’s: Fall For DIY

Bron: Fall For DIY

Christa Koeyvoets
ID: 8097

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven