Huis
Tuin
Video

DIY: deze herfstige theelichthouders maak je makkelijk zelf

Kaarsen zijn toch wel een van onze favoriete sfeermakers voor je interieur. Vooral wanneer het weer eerder donker wordt kijken wij graag - vanaf de bank onder een dekentje - naar het fonkelende vlammetje. Om dit gevoel vast te houden, geven we je een aantal ideetjes voor herfstige theelichthouders die je heel makkelijk zelf kunt maken.

Geurende kaneelstokjes

Het ziet er niet alleen mooi en huiselijk uit, maar het ruikt ook nog eens heerlijk! Bind een aantal kaneelstokjes met een touwtje om een glazen houdertje en klaar is jouw herfstproof kaarsje.

kaneelstokjes theelichthouder

Boomstammetjes

Haal het meeste uit je boswandeling en zoek terwijl je over de paden struint ook eens naar een paar mooie takken of kleine boomstammetjes. Niet alleen leuk om een theelichtje in te zetten, maar ook als plantenpotjes voor kleine cactussen of vetplantjes. 

Tip: als je de schors verwijdert en het stammetje schuurt, kun je deze ook een kleurtje geven! Of schilder alleen de onderkant, voor een speels dip-dye effect.

Een minimalistische kandelaar

Wist je dat een wijnfles ook een tof interieuritem kan zijn? Zo kun je er een bloemetje in zetten, maar je kan er ook takjes ín doen. Deze gevulde kandelaar past prachtig bij een minimalistisch gedekte tafel of gewoon op een dressoir. Liever iets meer kleur? Kies dan bijvoorbeeld voor een contrasterende rode kaars.

Fotocredits:
Headerfoto: Jet
Foto 1: Garden Therapy
Foto 2: Wood Concepts
Foto 3: The Closet from Hell

Tekst:
Lotte Wullems

ID: 3358

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven