Huis
Tuin
Video

Vintage Finds Friday: van stoffig stoeltje tot eyecatcher aan tafel

In Vintage Finds Friday laten wij wekelijks de leukste vintage meubels zien, die door onze lezers in een nieuw jasje zijn gestoken. De spulletjes zijn vaak voor een prikkie op de kop getikt en helemaal opgeknapt. Wie zegt dat het inrichten van jouw huis of kamer duur moet zijn? Let’s go vintage!

Vintage verzamelaar

Dineke woont in Zeeland en is een echte vintage fanaat! De helft van haar huis staat vol met vintage meubels. Waar ze die vandaan haalt? Haar vondsten scoort ze vaak voor een prikkie op de rommelmarkt! Volgens Dineke zie je in veel grote steden dat vintage items steeds duurder worden omdat deze erg populair zijn. In Zeeland staat de vintage hype nog op een wat lager pitje en dat zie je dus terug in de prijs!

Vintage stoeltjes

De creatieve Dineke weet ook als geen ander hoe je een vintage meubel opknapt. Onlangs heeft ze bijvoorbeeld vier oude stoelen van haar opa en oma gekregen. Het was geen liefde op het eerste gezicht maar het hout van de poten sprak Dineke wel heel erg aan, dus besloot ze een poging te wagen!

Eén van de vier stoelen moest ze helaas weggooien vanwege houtworm. Hier moet je volgens Dineke altijd goed mee uitkijken, want voor je het weet zit de houtworm in al je meubels. Oppassen dus!

Opknappen
Na een kleine inspectie werd het tijd om de stoeltjes op te knappen. De drie overgebleven stoeltjes moesten eerst worden schoongemaakt en de kleine beschadigingen behandelde ze met beits. Vervolgens heeft ze de stoelen opnieuw bekleed en konden ze gelijk een plekje aan tafel innemen!

Tip van Dineke

Onthoud de wijze levensles van Pippi Langkous!: 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!'’’

Ben jij ook gek op vintage finds?

Heb jij ook een vintage item weer nieuw leven ingeblazen? Stuur ons dan een berichtje via social media en wie weet kun jij ons volgende week inspireren!

Bekijk ook:

Fotocredits:
Dineke Delst

Daphne van Kaam
ID: 9224

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven