Huis
Tuin
Video

5 handige ideetjes waardoor jij ook aan de slag wilt gaan met krijtbordverf

Een krijtbord, dat doet ons vooral aan de basisschool denken. Maar als je goed nadenkt is krijtbord zelfs nu nog hartstikke handig, én superleuk. Ga eens aan de slag met één van deze vijf leuke, en praktische ideeën.

1. (Wijn)glazen

Je kent het wel, er zijn wat mensen op visite en iedereen is lekker aan een drankje. Op een bepaald moment staan er zoveel glazen op tafel dat je geen idee meer hebt welke van jou is. Krijtbordverf kan jouw redder zijn! Dip de onderkant van jouw (wijn)glas in wat krijtbordverf en als ‘ie droog is kan iedereen met een krijtje zijn of haar naam opschrijven. Het ziet er niet alleen heel leuk uit, maar je zal je glas nu ook nooit meer kwijtraken.

glazen met krijtbordverf en namen

2. In de keuken

We vertelden je eerder al hoe leuk en handig krijtbordverf achter je fornuis is. Maar het is natuurlijk overal in je keuken hartstikke tof. Schrijf je boodschappenlijstje op, noteer recepten, teken erop los. Je kunt elke dag een nieuw design hebben als je wilt!

Keuken muur met recept

3. Hapjes

Word je er gek van om steeds weer opnieuw te moeten vertellen welke hapjes je hebt neergezet? Krijtbordverf komt dan wéér tot je redding! Als je je plankje voorziet van een laagje krijtbordverf kun je de namen van de hapjes opschrijven. Zo kun je weer terug naar het saaie gesprek over je carrière met die ene oom die je al jaaaaren niet gezien hebt.

Hapjes plank met krijtbordverf

4. Opruimen en organiseren in de keuken

In welk potje zat de oregano ook al weer? En moet je wéér de la met pannen aanwijzen? Hoe handig zouden labels zijn! Met krijtbordverf kun je alles makkelijk opschrijven, scheelt een hoop zoekwerk in de keuken. En is het potje leeg? Of geef je de keukenkastjes een grote verbouwing? Je kunt de beschrijvingen continu aanpassen. 

5. Slingers

Het feestje is voorbij, maar wat doe je nu met die slinger waarop staat “Sweet 16”? Zonde om weg te gooien eigenlijk, maar je dochter wordt natuurlijk niet nóg een keer 16. Herbruikbare slingers zouden geweldig zijn. Gelukkig kun je die makkelijk zelf maken. Pak een stuk karton of dun hout en haal er vormpjes uit voor je slinger. Smeer er een goede laag krijtbordverf op en krijten maar. Zo heb je een slinger voor elke gelegenheid, zonder ooit nog een nieuwe te moeten kopen.

Zó handig zijn krijtjes dus

Wist je dat krijtjes veel meer kunnen dan schrijven op een krijtbord? Lees hier de geniale tip!

Fotocredits
Headerfoto: Decoist
Foto 1: Ideas 2 Live 4
Foto 2: Business Mobile
Foto 3: Decoist
Foto 4: French Country Cottage
Foto 5: Skip To My Lou

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3995

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven