Huis
Tuin
Video

IKEA Hacks: de MOSSLANDA-wandplank kun je ook voor deze 3 dingen gebruiken

Ikea is een van onze favoriete meubelzaken. De winkel is betaalbaar, leuk om doorheen te struinen en de spullen zijn ontzettend veelzijdig. En van dat laatste maken we handig gebruik met deze IKEA-hacks. Deze week vertellen we je alles wat je kunt doen met de MOSSLANDA-wandplank.

MOSSLANDA is een wandplank van IKEA die voornamelijk wordt gebruikt om schilderijtjes en foto’s op te zetten. Hij is echter door zijn U-vorm ook handig voor veel meer dingen.

1. Nachtkastje

Je kunt natuurlijk een zo’n plank naast je bed hangen en deze als nachtkastje gebruiken. Het is echter nog veel handiger om twee planken boven elkaar te hangen. Hang dan de bovenste plank ondersteboven en de onderste normaal. Zo heb je een handige sleuf waar je ook nog spullen in kan opbergen zonder dat ze snel vallen.

2. Verticale opbergruimte

Als je de MOSSLANDA-plank een kwartslag draait, dan kun je heel makkelijk handige opbergruimte creëren. Hang een aantal wandplanken verticaal naast elkaar op. Span eventueel nog een touwtje tussen de openingen en nu kun je er van alles in opbergen. Dit is bijvoorbeeld handig als parapluhouder in de gang.

3. Kapstok

Als laatste kun de de MOSSLANDA combineren met een andere IKEA-product, namelijk de KUNGFORS-stang. Deze stang wordt normaal gebruikt om items, bijvoorbeeld keukengerei, aan op te hangen.

Om van deze twee items een kapstokje te maken, hoef je de stang alleen maar aan de onderkant van de plank te bevestigen. Hang de plank vervolgens aan de muur en hang haakjes aan de plank. Nu kun je er bijvoorbeeld handdoeken of jassen aan hangen!

Julia van Rijn
ID: 8716

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven