Huis
Tuin
Video

DIY: zo maak je dit schattige plantje dat eruitziet als een kwal

Deze schattige plant is een must in je interieur. Het luchtplantje is een lichtgewicht en kun je hierdoor laten zweven door je woning. De 'jellyfish plant' geeft een sierlijke onderwater sfeer mee aan de ruimte.

Jellyfish plant

De jellyfish plant bestaat niet echt, maar kun je zelf heel eenvoudig maken. Het enige wat je nodig hebt om dit schattige kwalletje te maken is een zee-egel schelp, een tillandsia plantje -ook wel 'luchtplantje'- en een stukje touw.

Zweven maar

Maak het touwtje vast aan de uiteinde van het tillandsia plantje. Vervolgens weef je het touwtje door het gat van de zee-egel schelp waardoor de onderkant van het plantje in het zee-egel schelpje zit. Je kunt het touwtje nu overal ophangen en je plantje zweeft gezellig door je huis.

Water geven?

De tillandsia plant heeft geen potje nodig die je elke week water moet geven. Hoe handig is dat. De plant voedt zichzelf met voedingsstoffen uit de lucht. Ze kunnen dus overleven zonder potgrond. De plantjes houden van licht en van een vochtige lucht. Je kunt ze het beste (ongeveer één keer per maand) wat water geven met een plantenspuit.

Fotocredits
Headerfoto: Treehugger
Foto 1: Contemporist

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3491

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven