Huis
Tuin
Video

DIY: zo maak je een origineel prikbord aan je muur

Foto’s, tekeningen, kaarten, boodschappen- of to do lijstjes... vaak slingeren ze rond of hangt het ongeordend op de koelkast. Tijd voor actie! Met deze inspiraties creëer je in een handomdraai een patroon op de muur waar je met trots van alles op kunt prikken. Je eigen Pinterest-bord in huis.

De honingraat

Driehoeken, zeskanten en ruiten zijn al een hele poos niet meer weg te denken uit je interieur. Deze honingraat is dan ook een van onze favorieten. Uit ronde onderzetters kun je de vorm snijden om ze vervolgens in een bepaalde vorm op de muur te bevestigen. Verticaal, horizontaal, in de vorm van een letter of juist in een groepje, alles is mogelijk. Schilder er een aantal in accentkleuren, passend bij je interieur, en het wordt een ware eyecatcher in de ruimte.

Uit je bol

Uiteraard kun je de onderzetters ook gewoon rond laten én je kunt spelen met grootte. Het prikbord hieronder is met een flinke spijker aan de muur bevestigd en als een georganiseerde chaos bij elkaar geclusterd. Wil je helemaal losgaan, dan kun je een aantal van deze cirkels uiteraard ook een kleurtje geven. Let er wel op dat het niet te druk wordt! Het mag opvallen, maar niet enorm overheersen natuurlijk.

Zandlopereffect

Ook met driehoeken kun je alle kanten op en maak je legio andere vormen. Leuke variatie; beschilder maar de helft en creëer met deze kleur weer een heel ander patroon binnen je vorm.  

TIP! Je hoeft de vormen overigens niet altijd uit onderzetters te snijden. Online kun je op veel plekken kurk op rollen vinden. Zo heb je meer dan genoeg materiaal om er elke gewenste vorm uit te halen.

Op de lange baan

Geen zin een gepriegel en het snijden van vormen? Een lange baan over je muur maakt meteen een statement en geeft de kamer daarnaast meer lengte.  

Ben je geïnspireerd en ga je dit weekend direct aan de slag? Laat het ons zien op Instagram door de tag #mijneigenhuisentuin te gebruiken.

Wil je het liefst een volledige muur van kurk voorzien? Kijk dan hier hoe je dat precies doet.

Fotocredits 
Header foto: Petra Bindel
Foto 1: Aura Home
Foto 2: via Blog Lovin
Foto 3: Mvesblog 
Foto 4: Shrimp Salad Circus
Foto 5: Binti Home Blog

Tekst
Marijke van Gemert

ID: 4357

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven