Huis
Tuin
Video

3 originele manieren om je kerstcadeau in te pakken

Is gewoon inpakpapier maar saai? Of is je inpakpapier misschien op? Wij hebben 3 leuke en originele manieren gevonden om je kerstcadeaus in te pakken! Heb je ooit gedacht aan een kerstboom op je cadeau in plaats van een cadeau onder je kerstboom?

1. Kerstboom óp je cadeau

Wat is het eerste waar je aan denkt bij kerst? Juist, aan een kerstboom. Ideaal voor een kerstcadeau dus. Om nou een hele kerstboom cadeau te geven is ook wat overdreven. Kies daarom voor inpakpapier met een kerstboom. Knip een mooi stukje van een kersttak af en plak deze op je papier. Met een ster en wat nepsneeuw ziet jouw cadeau er prachtig uit.

Geen echte kerstboom in huis? Geen paniek! Je hoeft echt niet stiekem in de boom van de buren te knippen. Maak met wat lint en wat plakband een kerstboomvorm op het papier. Maak het af met sterren en een strik en jouw cadeau is het middelpunt onder de boom.  

kerst cadeau et kersttak
kerst cadeau met kerstboom lint how to
kerst cadeau met kerstboom lint

2. Rudolph the Red Nose Reindeer

Heb je haast maar wil je alsnog je cadeau origineel inpakken? Dan is dit een top idee. Knip vormpjes uit van vilt om zo leuke gezichtjes te maken. Het leukst is natuurlijk een om kerstman, rendier of sneeuwpop te maken. Het je geen vilt in huis? Dan kun je ze natuurlijk ook met stift erop tekenen. Gebruik dan bijvoorbeeld een zacht, rood bolletje voor de neus. Zo ziet het cadeau er net wat leuker uit.

kerst cadeau met felt
kerstcadeau met rendier

3. Kleine handjes maken licht werk

Kerst draait om familie. Dus leuk is het dan om wat samen te doen met je kind(eren)? Laat ze meehelpen met inpakken! Deze hand-kerstboom is natuurlijk erg leuk als kerstkaart, maar zou die niet nóg leuker zijn op een cadeau? Laat je kind zijn of haar hand overtekenen, knip hem zelf uit en dan kan je zoon of dochter hem versieren met mooie plaksteentjes, stiften, knipsels of wat anders feestelijks!

kinder handjes kerstboom

Lees ook deze artikelen om in de kerstsfeer te komen:

Fotocredits
Headerfoto: A Piece of Rainbow
Foto 1: A Piece of Rainbow
Foto 2: The Navage Patch
Foto 3: The Navage Patch
Foto 4: Godiche
Foto 5: Instagram
Foto 6: Chicfetti

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3881

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven