Huis
Tuin
Video

DIY: zo maak je van een bord een superleuke klok voor aan de muur

Dacht je dat je een bord alleen kon gebruiken voor het eten? Dan heb je het mis! Van een bord kun je namelijk ook een superleuke klok maken! Thomas gaat in de aflevering creatief aan de gang en tovert een bord om tot klok voor aan de muur. Zelf aan de slag? Hier lees je het stappenplan!

Dit heb je nodig:

  • 3 borden, stijl naar keuze
  • Wijzers: uur, minuut en seconde
  • Uurwerk
  • Batterij
  • Diamantboor
  • Boormachine
  • 3 bordhangers
DIY: zo maak jij een zomers beachbord voor in jouw tuin
Zelfmaakideeën

Stap 1. Borden verzamelen

Hoog ‘tijd’ om aan de slag te gaan! Allereerst kun je het servies uitkiezen waar je de klok van gaat maken. In de aflevering zoekt Thomas drie mooie borden uit waarvan er eentje wat groter is, hier maakt hij de klok van. De andere borden komen om de klok heen te hangen als leuke decoratie!

Stap 2. Boren

Pak het grote bord, de diamantboor en de boormachine er maar bij! We gaan nu in het bord een gaatje boren zodat het uurwerk hierin kan. Let erop dat de boor dezelfde diameter heeft als het uurwerk en dat je niet recht op het bord begint met boren.

Begin schuin met boren totdat er een gaatje ontstaat, dan kun je de boor langzaam rechtzetten en het gat doorboren. Ga voorzichtig aan de slag zodat je het bord niet per ongeluk breekt, deze klok kun je immers niet meer achteruitzetten...

Geduld is bij dit klusje echt nodig!

Stap 3. Uurwerk opplakken

Nu kun je het uurwerk achterop het bord plakken. Zet vervolgens de wijzers vast aan de voorkant. Eerst zet je de wijzer van de uren erop, dan de minuten en tot slot de secondewijzer. Dan kun je de batterij erin doen en de wijzers op de juiste tijd zetten.

Stap 4. Een plekje geven

Wat vliegt de tijd voorbij, we zijn alweer bij de laatste stap aangekomen! Om de borden op te kunnen hangen moeten er bordhangers bevestigd worden op de borden. Deze kun je superhandig om het bord klemmen en daarna aan een spijker of schroef hangen!  

Tip: bedenk goed waar je de bordjes gaat ophangen. In de aflevering hangt Thomas de borden op aan een stenen muur. Hier moet je eerst een gat in boren en daarna kun je er een plug en schroef inzetten. Heb je een houten muur? Dan kun je er gewoon een stevige spijker in slaan en de borden daaraan ophangen!  

Klaar is Kees, nu kun je lekker de tijd nemen om te genieten van jouw handige én superleuke wanddecoratie!

Daphne van Kaam
ID: 10255

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven