Huis
Tuin
Video

Oude kranten over? 4 dingen die je er mee kunt doen!

Het lijkt misschien slechts oud papier nadat je alles gelezen hebt maar niets is minder waar! Oude kranten zijn namelijk nog hartstikke bruikbaar. Benieuwd hoe jij je oude kranten weer een nieuw leven kunt geven? Wij vertellen het je!

1. Inpakpapier

Heb jij binnenkort een verjaardag en zit je zonder inpakpapier? Geen paniek! Een oude krant kun je namelijk supergoed gebruiken als inpakpapier. Het ziet er origineel, artistiek en grappig uit en met een leuk lintje maak jij het inpakpapier helemaal af!

Feit of fabel: vermindert olijfolie plakkerige pasta?
Keuken

2. Huishouden

Ook tijdens het schoonmaken kunnen oude kranten goed van pas komen. Ramen lappen is geen favoriete bezigheid van de meeste mensen maar met oude kranten heb je dit klusje snel geklaard! Pak wat water, azijn en oude kranten en jouw ramen zien er binnen de kortste keren weer spic en span uit! Ook roestvrij staal kun je gemakkelijk oppoetsen met oude kranten en zelfs de oven en de barbecue krijg je er mee schoon!

3. Enveloppen

Nieuwe enveloppen kopen is eigenlijk hartstikke zonde met al dat oude papier in huis! Recycle dus jouw kranten door er enveloppen van te vouwen en verstuur je kaarten voortaan op een originele en milieuvriendelijke manier!

4. Papier-maché

In een creatieve bui? Gebruik je oude kranten dan om lekker te gaan knutselen met papier-maché! Je kunt er superleuke accessoires mee maken en het is ook nog eens een fijne bezigheid!

Fotocredits:

Headerfoto: AbsolutVision - Unsplash 
Foto 1: Daphne van Kaam 
Foto 2: Daphne van Kaam 
Foto 3: Daphne van Kaam
Foto 4: Daphne van Kaam
Foto 5: Macy's

Daphne van Kaam
ID: 9952

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven