Huis
Tuin
Video

Dit kun je allemaal doen met lege wc-rollen

Hoe vervelend is het wanneer je op de wc zit en er hangt alleen een lege wc-rol, ugh! Pak snel een nieuwe, maar gooi de lege niet weg! Hier kun je namelijk hele leuke dingen mee doen!

1. Cadeauverpakking

Kleine cadeautjes inpakken kan soms erg lastig zijn. Een doosje is dan superhandig. Jammer dat ze soms aardig duur zijn. Maar daar hebben wij een oplossing voor. Je lege wc-rollen kunnen prima dienen als een cadeauverpakking. Doe er leuk washitape over en een schattig strikje omheen en je cadeau ziet er ongelofelijk luxe uit.

uitleg diy

2. Plantenpotjes

Wc-rollen zijn ook perfect om zaadjes in te laten groeien. Daarnaast is het materiaal afbreekbaar en kun je ze dus ook in de grond planten! Maak vier inkepingen aan de onderkant en vouw het rolletje zo dicht. Klaar is je plantenpotje! Je kan 'm natuurlijk ook op een schaaltje zetten.

plantenpotjes van wc-rollen

3. Brillenkoker

Kan je nooit een brillenkoker vinden die je écht mooi vindt? Maak er dan gewoon zelf één met een wc-rol! Knip de rol open en bedek hem aan beide kanten met een stof die jij mooi vindt. Naai 'm dan aan de onderkant en lange kant dicht. (De luieriken onder ons kunnen ook een lijmpistool gebruiken.) En jouw brillenkoker is klaar voor gebruik!

brillenkoker

4. Onderzetter

Dit kost wel wat meer tijd, maar dan heb je wel prachtige onderzetters voor onder je drankje. Knip, rol en vouw de wc-rollen op zo’n manier dat je jouw mooiste kunstwerk kunt maken. Laat je creativiteit de vrije loop gaan want alles is mogelijk! Iets dit te veel priegelwerk voor je? Dan kun je ook een groot kunstwerk voor aan de muur maken. Dat een wc-rol zo kunstzinnig kan zijn!

onderzetter van wc-rol

5. Kabels organiseren

De meest praktische tip van vandaag. Je kunt al je kabels en snoeren sorteren met je lege wc-rollen. Nooit meer uren zitten om die kabels uit de knoop te halen want alles is nu netjes gesorteerd!

kabels organiseren

Zijn de wc-rollen nog vol?

Dan kun je ze op deze manieren hartstikke leuk bewaren!

Fotocredits
Header: The Pink Doormat
Foto 2: The Pink Doormat
Foto 3: Garden Therapy
Foto 4: Carolyn’s Homework
Foto 5: Surprise DIY
Foto 6: One Good Thing

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4058

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven