Huis
Tuin
Video

De 3 meestgestelde vragen aan de Eigen Huis & Tuin Helpdesk #1

De helpdesk is in volle gang! De vragen stromen binnen en onze experts doen hard hun best om iedereen zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien. Wij hebben de drie meestgestelde vragen van deze week voor je op een rijtje gezet.

1. Hoe kom je van lijmresten op de trap af?

Het verwijderen van lijmresten kan best lastig zijn. Als je de lijmresten er af gaat schuren maak je de resten heel fijn en kun je deze inademen, dit is natuurlijk niet zo gezond. Ook met een chemische verwijdering, een superafbijtmiddel, stel je jezelf bloot aan stoffen die je liever niet inademt.

Als je kiest voor een chemische verwijdering kun je het best kiezen voor een middel van een professionele markt, deze bevat vaak minder schadelijke stoffen. Heb je te maken met lijm op waterbasis? Dan kun je dit vaak gewoon losweken met water. Oude lijm komt helaas minder makkelijk los en hier zal je dus iets anders moeten proberen.  

De lijm afkrabben met een verfkrabber werkt vaak goed en is het minst belastend voor je gezondheid. Tip: slijp voordat je aan de slag gaat eerst de verfkrabber; hoe scherper, hoe beter! Kijk bij het krabben wel goed uit dat je de trap niet beschadigt. Wil het niet echt opschieten? Haal er dan een verfbrander of heteluchtpistool bij. Beweeg de brander of het pistool genoeg zodat je brandplekken voorkomt. Maak de trap vervolgens schoon met ontvetter en krab dan met alleen de verfkrabber de laatste resten eraf. Even goed schuren en jouw trap is weer helemaal clean!

2. Hoe berg ik speelgoed op in de woonkamer?

Hartstikke leuk al dat speelgoed, maar je wilt natuurlijk wel dat de woonkamer een beetje netjes blijft. Gelukkig zijn er superveel mogelijkheden om je speelgoed op een stijlvolle manier op te bergen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hippe opbergmand van canvas of hout.

Kun je geen leuke opbergmand vinden? Neem dan een kijkje bij de moderne wasmanden! Deze zijn vaak superleuk en kun je ook nog eens afsluiten met een deksel. Blijf je liever in de kindersferen, dan heeft LEGO de perfecte oplossing. LEGO heeft namelijk opbergdozen in de vorm van een LEGO-blok. Hier kun je superveel in kwijt en je kunt zelfs meerdere blokken op elkaar stapelen, net als echte legeblokjes!

3. Wat zijn de beste planten voor een balkon op het westen? En hoe creëer je wat extra privacy?

Bij een balkon met veel wind is het belangrijk dat je royale, brede bloempotten voor de planten gebruikt. Deze zullen bij harde wind minder snel omwaaien. Als je balkon veel wind vangt is het beter om geen hoge planten op het balkon te zetten. Je kunt dan beter voor stevige, sterke en redelijk laagblijvende plantensoorten kiezen. De buxus, laurier, kuiflelie en varkensgras zijn geschikte planten voor als jouw balkon op het westen staat. Wil je toch de hoogte ingaan? Kies dan voor een mooie, hoge bak!

Met een wilgenscherm of rietmat kun je vaak de ergste wind breken. Dit zorgt ook nog eens voor wat extra privacy! Als je liever een natuurlijke, groene afscheiding wilt dan kun je ervoor kiezen om een trellis aan de balustrade te bevestigen en hier bijvoorbeeld een klimop tegen aan te laten groeien. Ook kun je gaan voor mooie hoge plantenpotten, bijvoorbeeld van houtenlatjes met daarin riet. Zo zit je lekker beschut en uit de wind!

Fotocredits:

Headerfoto: Markus Spiske-Pexels

Daphne van Kaam
ID: 9361

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven