Huis
Tuin
Video

DIY: dit middel tegen snurken maak je heel makkelijk zelf

Lig jij geregeld wakker omdat je partner snurkt? Of bezorg jij juist je bedpartner -of erger nog: je buren- gebroken nachten door jouw gezaag? Dan hebben we een leuke DIY voor jou. Want dit anti-snurkmiddel maak je heel gemakkelijk zelf.

De ananasplant

Heb je alle middeltjes tegen snurken inmiddels wel geprobeerd? Misschien moet je de oplossing dan eens in de planten zoeken, want het blijkt dat de ananasplant helpt tegen snurken. Hoe dat precies zit lees je hier. Maar waar we vooral benieuwd naar zijn is hoe je aan zo'n leuke plant komt. Je kunt ‘m uiteraard kopen, maar wij zijn van mening dat zelf maken veel leuker is. En jawel, deze plant kun je heel gemakkelijk zelf kweken!

Ook fijn: de plant is ook nog eens heel leuk om te zien. Geloof je er niet in of heeft het niet helemaal het gewenste effect, dan is het evengoed het proberen waard, want uiteindelijk heb je toch gewoon een heel leuk plantje op je nachtkastje staan.

Zelf je ananasplant a.k.a. anti-snurkmiddel maken

Voor je begint is het wel handig om te weten dat de ananasplant veel zon nodig heeft. Dus zorg er voor dat de plant bij het raam kan staan waar hij veel daglicht kan pakken. Wil je het plantje uiteindelijk op je nachtkastje zetten, dan is het wel handig als je nachtkastje bij het raam staat. Het voorjaar is overigens de ideale tijd om het plantje te kweken, maar mocht je echt niet kunnen wachten, dan houden we je vooral niet tegen.

Benodigdheden

Dit heb je er voor nodig:

  • Een ananas met mooie bladeren (dit is belangrijk omdat dit uiteindelijk de bladeren van de plant worden)
  • Eventueel een scherp mesje
  • Eventueel satéprikkers 
  • Een klein glazen potje
  • Een beetje water
  • Een bloempot
  • Een zak met goede moestuinaarde

Stap 1

Verwijder allereerst de bladeren van de ananas door de hele bos onderaan bij elkaar te pakken en in één keer rond te draaien. Mocht dit niet lukken, dan kun je de kroon ook uit de ananas snijden met een scherp mesje. Hierbij is het wel van belang dat je aan de onderkant nog een beetje vruchtvlees laat zitten.

Is dit gelukt? Dan leg je de kroon vervolgens een week op zijn kop om ‘m helemaal uit te laten drogen.

Stap 2

Pel ongeveer 2 á 3 centimeter van de onderkant van de bladeren af. Op deze manier wordt de onderste rand van de kern zichtbaar.

Zet de kroon daarna in een glaasje water. Maar let goed op dat alleen de (onderkant) van de kroon nat wordt en dat de bladeren het water niet raken. Zakt ‘ie toch te ver in het water? Dan kun je een aantal kleine satéprikkers overdwars in de kern prikken, zodat de kroon daarop kan leunen op het glas. Op deze manier hangt alleen de onderkant in het water.

Na een tijdje zul je zien dat er wortels uit de kroon groeien.

Stap 3

Zijn de wortels 2 á 3 centimeter lang? Dan kun je het plantje verpotten en in de aarde zetten. Gebruik hiervoor wel moestuinaarde dat goed vochtig is. Zet het plantje vervolgens op een zonnige plek.

De ananasplant (to be) vindt het fijn om elke dag even beneveld te worden met een plantenspuit. Op deze manier blijven de bladeren extra vochtig en droogt ‘ie niet uit.

Waar blijft die ananas nou?

Ja, het is écht mogelijk om een echte ananas uit de plant te laten groeien. Maar… je moet hier wel echt geduld voor hebben. Verwacht dus zeker niet dat dat met een paar weken gebeurt, maar houd eerder rekening met één of twee jaar.

Oja en hoe lekker het ook zou zijn om je eigen ananassen te kweken, toch is de ananasplant echt een sierplant. Gelukkig is ‘ie dan ook heel leuk om te zien en zouden we ‘m niet eens kapot wíllen maken!

Liever een avocadoplant kweken?

Wist je trouwens dat je ook heel makkelijk zelf een avocadoplant kunt kweken? Hoe? Dat lees je hier!

Fotocredits
Headerfoto: Getty Images
Foto 1: Julian Hochgesang - Unsplash 
Foto 2+3: Empress of Dirt
Foto 4: Getty Images - James and James

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3446

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven