Huis
Tuin
Video

DIY: 7x originele naamkaartjes voor bij het kerstdiner

Krijg je gasten over de vloer met kerst? Naast dat je dan natuurlijk je uiterste best doet om lekker eten op tafel te zetten, is het ook leuk om de tafel eens even helemaal in de kerstsferen te maken. Wat je dan echt niet moet vergeten? Naambordjes! Zo kun je alvast nadenken over wie er naast wie zit, zodat er niet onverwachts een ruzie uitbreekt.

1. Kleine kerstkransjes

Van een rozemarijntakje kun je heel veel leuke dingen maken. Zo ook deze kleine kerstkransjes! Het is eigenlijk heel simpel: bind de uiteinden van het takje bij elkaar met een jute touwtje en schrijf namen op een papiertje. Maak dit aan elkaar vast en klaar is Kees! 

Kerstdiner met je kers(t)verse schoonfamilie? Zo pak je dat aan!
Keuken

2. Op een blad

Ook deze DIY is heel makkelijk te maken en maakt je kersttafel wel direct veel leuker! Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn mooie groene bladeren en een witte (krijt)stift. Vind je het lastig om de namen mooi te schrijven? Gebruik dan eerst potlood op het blad en trek het daarna over met de stift.

3. Een label

Wil je er liever niet zoveel tijd aan kwijt zijn? Dan zou je ook gewoon kunnen kiezen voor een label met een takje van een plant. Heel makkelijk, maar het ziet er wel direct leuk uit. 

4. Miniplantje

Je zou je gasten natuurlijk ook direct een klein cadeautje mee kunnen geven! Wanneer je een naamkaartje in een mini plantje zet, hebben de gasten ook wat leuks om mee naar huis te nemen. 

5. Houtschijfjes

Wanneer je de kersttafel echt een natuurlijke sfeer wil geven, zijn houtschijfjes met namen erop een heel leuk idee. Deze schijfjes kun je gewoon via verschillende webshops bestellen en de namen kun je er op schrijven met een pen. Heb je niet zo'n netjes handschrift? Dan zou je ook altijd stempels kunnen gebruiken!

6. Dennenappel

Om het helemaal winter te laten lijken, kun je ook kiezen voor dennenappels. Lijm deze vast op een schijfje hout, zodat ze wel stevig staan. Wil je liever meer glitter & glamour?  Dan zou je de dennenappels ook goud of zilver kunnen spuiten!

7. Chic groen

Deze DIY is heel chic, maar heeft toch die natuurlijke touch. Met een zwart papiertje, zilveren stift en een takje van een plant kun je al heel ver komen! Snijd twee sneetjes in het papiertje en haal het takje hier doorheen. Schrijf de namen met een zilveren stift op het zwarte papier en je zult zien dat je gasten verbaasd zullen zijn! Het leuke bij deze naamkaartjes is dat je goed kan afwisselen met verschillende planten.

Fotocredits

Headerfoto: Edding
Foto 1: Edding
Foto 2: Bellevue - Eva Gadient
Foto 3: Etsy
Foto 4: Cottonbird
Foto 5: Etsy
Foto 6: Instagram - Biancards_diy
Foto 7: Instagram - Sunnykim

Alieke van Rijn
ID: 9796

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven