Huis
Tuin
Video

Zo maak je beschilderde én eetbare paaseieren

Op een vrolijke paastafel horen natuurlijk beschilderde eitjes thuis. Toch zijn eitjes meestal niet meer veilig te eten nadat je ze zelf hebt beschilderd. Déze eitjes kun je samen met de kinderen beschilderen en daarna ook nog eens opeten.

Mooi meegenomen: deze techniek is supersimpel.

Benodigdheden

  • Witte eieren gekookt
  • Slagroom
  • Voedselkleurstof
  • Kom of cupcakevorm
  • Handschoenen
  • Tandenstoker
  • Keukenpapier

Stap 1

Vul de vorm of kom met een laagje slagroom. Laat enkele druppels van de kleurstof op de slagroom vallen. Kies je voor de cupcake-plaat, dan kun je in iedere vorm een andere kleurstof doen, zodat je verschillende kleuren eieren krijgt.

Stap 2

Trek met de tandenstoker lijnen in de slagroom, zodat er mooie patronen worden gevormd van de kleurstof.

Stap 3

Wil je geen gekleurde handen, trek dan nu de handschoenen aan. Rol de (gekookte) eieren voorzichtig door de slagroom, zodat deze bedekt zijn met een laagje. Zet de eieren nu voorzichtig in de koelkast, en laat ze een tijd staan. 2-3 uur is genoeg. Hoe langer, hoe feller de kleur.

Stap 4

Is de tijd verstreken? Haal dan de eieren uit de koelkast en veeg ze voorzichtig af met een beetje vochtig keukenpapier. Je eieren hebben een prachtige kleur en marmer-look! 

En je kunt er ook nog eens van smullen met de paasdagen.

Ook leuk met Pasen: de paastak (maar dan net even anders).      

Fotocredits
Headerfoto: My Baking Addiction
Artikelfoto’s: The Giftcardshop 

Bron: The Giftcardshop

Christa Koeyvoets
ID: 8054

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven