Huis
Tuin
Video

DIY: zelf een plantenbak voor op je schutting maken

Heb jij ook een lelijke muur in je tuin staan? Maak dan een plantenbak aan je muur en je muur ziet er meteen een stuk mooier uit! Bekijk hier hoe je aan de slag gaat.

Benodigdheden:

  • Drie lange ruwe Douglas planken
  • 1 korte ruwe Douglas plank
  • RVS schroeven
  • Boormachine
  • Zaag
  • Meetlint
  • Bloembakken
  • Planten/bloemen

Stap 1

Meet de breedte en de lengte van de muur en koop in deze afmetingen drie ruwe Douglas planken. Haal naast de lange ruwe Douglas planken ook een kortere plank. Deze kortere plank gebruik je om de drie lange planken aan elkaar te bevestigen aan de kopse kanten. Hou dus rekening met de breedte van je muur als je de korte plank koopt, want je hebt twee kopse kanten.

Stap 2

Leg 1 lange plank neer en schroef met RVS schroeven de andere lange Douglas planken langs de plank die neergelegd is. Schroef 1 lange plank aan de linker zijde en de andere lange plank aan de rechter zijde.

Stap 3

Zaag de korte Douglas plank in twee stukken en die tussen de drie lange planken. Aan elk uiteinde schroef je het stuk hout vast met RVS schroeven.

Stap 4

Kies bloembakken uit die in de plantenbak passen. Het maakt niet uit welke kleur zolang het maar past. In de uitzending zijn Green basics balkonbakken van Elho te zien. Hoeveel bakken er nodig zijn, is afhankelijk van de lengte van je muur.

Stap 5

Koop bloemen of planten geheel naar eigen keuze. Plant vervolgens de plantjes in de bloembakken. Wij hebben gekozen voor Sedum José Aubergine en voor de Vinca Minor Atropurpurea.

Stap 6

Is de plantenbak klaar en heb je de plantjes erin geplant? Zet dan de plantenbak op zijn plaats en je hebt een prachtige, fleurige en leuke plantenbak. Makkelijk toch!

ID: 3236

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven