Huis
Tuin
Video

Zo houd je uitgeholde pompoenen langer mooi

Heb jij jouw pompoen helemaal gepimpt? Dan wil je natuurlijk wel dat deze een tijdje meegaat. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de levensduur jouw pompoen te verlengen. Wij zetten de 5 beste tips voor je op een rijtje!

1. Chloor

Voorkom dat je pompoen vroegtijdig gaat schimmelen door je pompoen in chloor te zetten. Doe een beetje chloor in een bakje met water en dompel de pompoen een paar minuten onder. Laat de pompoen even uitlekken en dep hem goed droog aan de binnen- en buitenkant. Geen chloor in huis? Spuit de pompoen in met haarlak, dit zorgt er ook voor dat hij minder snel gaat schimmelen.

2. Donker bewaren

Ook werkt het goed om de pompoen op een donkere plek te bewaren. Zet de pompoenen dus rond Halloween ‘s avonds pas buiten en laat ze overdag bijvoorbeeld in een donkere kast staan. Zo blijven ze langer mooi!

3. Vaseline

Om te voorkomen dat er straks alleen nog een verschrompeld uitgedroogd hoopje overblijft kun je jouw pompoen het best invetten met vaseline. Dit zorg ervoor dat de pompoen minder snel krimpt en uitdroogt. Komt deze tip te laat voor jou en is je pompoen al gekrompen? Zet de pompoen dan een paar uur in een emmer met koud water, zo zwelt hij weer een beetje op.

4. Zonnebloemolie

Ook van zonnebloemolie blijft de pompoen langer mooi. Door de buitenkant goed in te smeren met zonnebloemolie bederft hij minder snel. De pompoen gaat hier ook nog eens supermooi van glimmen!

5. Lampjes in plaats van kaarsjes

De warmte van kaarsen en waxinelichtjes verkorten de levensduur van jouw pompoen. Je kunt dus beter kiezen voor led-lampjes of leuke glow-in-the-dark breeklichtjes. Zo kun je lekker lang genieten van jouw pompoen!

Daphne van Kaam
ID: 9388

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven