Huis
Tuin
Video

5 manieren om je pompoen te versieren zonder te moeten snijden

Ben je niet zo’n held met het uitzagen van een gezichtje in je pompoen? Of wil je graag zo veilig mogelijk met de kinderen knutselen? Zo kun je pompoenen versieren zonder scherpe messen te gebruiken!

1. Inpakpapier als decoratie

Heb je nog mooi inpakpapier met een mooie print liggen? Perfect! Knip deze op een mooi formaat, zodat je het rondom de pompoen kunt plakken. Je kunt de pompoen gewoon zijn natuurlijke kleur laten behouden, maar je kunt 'm natuurlijk ook eerst verven. Net wat je zelf mooi vindt! 

2. Droogbloemen

Combineer de ontzettend trendy droogbloemen met Halloween dit jaar! Je kunt de droogbloemen met lijm op de pompoen zetten of ze er mooi omheen knopen met een sierlijk touwtje. Je kunt kiezen voor allemaal dezelfde bloemen, maar je kunt er ook een te gek boeket van maken!

3. Wol of lint

Je kunt door middel van woldraad je hele pompoen inpakken. Met wat knutsellijm kun je dit gemakkelijk vastplakken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om leuke patroontjes te maken met de woldraden of stukken lint. Wees zo creatief mogelijk! Hoe je dit het beste kunt doen, lees je hier!

4. Tijdelijke plaktattoos

Dit is de makkelijkste van alle tips, namelijk tijdelijke tatoeages plakken. Je doet dit op dezelfde wijze als wanneer je de tattoo op je huid plakt. Gebruik een nat washandje en dep deze tegen de tatoeage op de pompoen. Zo heb je binnen een paar seconden de pompoen versierd!

5. Bladeren door middel van decoupage techniek

Heb je veel droge bladeren in de tuin? Deze kun je door middel van de decoupage techniek op je pompoen plakken. Door veel lagen doorzichtige lijm aan te brengen, gaat het lijken alsof de bladeren onderdeel van de pompoen zijn. Dit is een superherfstig ontwerp, wat je ook na Halloween nog leuk in de tuin kunt laten staan!

Fotocredits:

Headerfoto: Craig Dimmick - Unsplash

Bron: Better Homes & Gardens

Esmée Duindam
ID: 9459

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven