Huis
Tuin
Video

Zo werk je de radiatoren in huis mooi weg met een ombouw

In de aflevering werkt Thomas de radiator mooi weg met houten latjes. Heb jij zelf een radiator die je weg wilt werken? Lees deze stappen dan goed door voor je aan de slag gaat!

Stap 1. Zagen

Zaag een aantal latjes in verstek. Deze kun je straks gebruiken als basis van de ombouw. Eén latje komt verticaal te liggen en de andere horizontaal. Meet goed op hoe lang de latjes moeten zijn zodat de ombouw straks mooi over de radiator heen valt. Om de 40 centimeter zet Thomas in de aflevering een rib van twee latjes, het lange latje verticaal en het korte latje horizontaal. 

Met deze 5 stappen verf jij je verwarming netjes
Verven

Stap 2. Vastschroeven

Haaks op de latjes komen de latten die vanaf de binnenkant worden vastgeschroefd, zo zie je geen schroefgaten aan de buitenkant. Schroef de latten vast aan de lange latjes die je verstek hebt gezaagd. Zorg ervoor dat er ruimte tussen de latjes zit zodat de warmte er nog doorheen kan komen.

Stap 3. Lijmen

Daarna schroef je ook de korte latjes die je verstek hebt gezaagd vast aan de latten. Nu kun je het geheel gaan vastlijmen aan de vensterbank. Zorg ervoor dat de ombouw aan de onderkant en aan de bovenkant van de vensterbank met lijm vast komt te zitten. Goed laten drogen en voilà!  

Opzoek naar meer inspiratie om je verwarming weg te werken? Klik dan hier!

Fotocredits:

Eigen Huis & Tuin

Daphne van Kaam
ID: 9800

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven