Huis
Tuin
Video

Speelse takken als decoratie in een vaas

Wil je eens wat anders dan een bosje bloemen op tafel, dan is een mooie grote vaas met speelse takken hier een heel goed alternatief voor. Net even origineler én bijkomend voordeel: ze blijven veel langer staan.

Foto's: Northern Sisters  en Dreamy Whites

 

Takken met bloemknoppen
Mocht je denken dat takken nauwelijks kleur hebben, dan heb je het mis. Want takken zijn ook heel goed te combineren met bloemen. Sterker nog, er zijn genoeg takken mét bloemknoppen. Koop de takken met bloemknopjes die bij aankoop een heel klein beetje open zijn en in no time zijn ze in bloei. Je kunt bijvoorbeeld voor magnolia takken kiezen (foto 1) of bloesemtakken (foto 2).

Foto's: Carley Rudd  en Crate and Barrel 

 

Olijftakken
Ga voor een Mediterraans, rustiek tintje met een grote bos olijftakken in de vaas. Leuk te combineren in een glazen, witte of grote gekleurde vaas van aardewerk. Wil je het iets subtieler, dan kun je natuurlijk ook één enkel takje in een kleine vaas steken. 

 

Foto: Apartment therapy 

 

Winterse besjes
Met deze besjes moet je wel even wachten tot het juiste moment, want dit zijn echt winterse besjes. Zowel in een grote bos als één subtiele tak in een vaas staat prachtig! We kunnen eigenlijk niet wachten tot we ze weer in huis mogen halen.

 

Foto: Bloesem Blogs 

 

Katoenplant
Deze katoenplant is echt een klassieker. Niet alleen zijn ze elegant en mooi (so fluffy!), maar ook nog eens heel makkelijk. En dan hebben we het niet alleen over makkelijk in onderhoud (ze zijn gedroogd, dus ze hoeven geen water), maar ze zijn ook nog eens makkelijk te combineren. Zet ze in een mooie grote vaas, of juist in een smal glazen vaasje of waterkan. Alles kan!

 

Headerfoto: Karl Andersson
Tekst: Marjolein Sintenie

 

 

ID: 2804

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven