Huis
Tuin
Video

DIY: zo maak je met pebble stenen superleuke stepping stones voor in de tuin

Tom is na het zien van Roos haar tuin geïnspireerd geraakt door de pebble stenen en gaat aan de slag met het maken van superleuke stepping stones. Wil jij zelf ook aan de slag? Dat kan! Wij hebben de stappen weer voor je op een rijtje gezet, succes!

Dit heb je nodig:

  • Watervast multiplex of betonplex
  • Wortelbegrenzer
  • Decoupeerzaag
  • Kippengaas
  • Pebble stenen in verschillende kleuren en maten
  • Kleine schroefjes
  • Beton
  • Betonmixer
  • Emmer
  • Siliconenkit
DIY: zo maak én win je een leuke oppottafel om makkelijk je planten te verpotten
Zelfmaakideeën

Stap 1. Vormen zagen

We beginnen met het schoonmaken van pebbles. Er zit vaak een laagje stof op en dus kun je deze het best even wassen met water en dan goed laten drogen. Ondertussen gaan we dan aan de slag met het zagen van cirkels uit betonplex. Je kunt hiervoor het best een decoupeerzaag gebruiken en om de cirkels mooi rond te krijgen kun je ronde voorwerpen overtrekken zodat je weet waar je moet zagen. Je kunt de cirkels in verschillende maten zagen, zo krijg je een speels effect!

Stap 2. Wortelbegrenzer

Om een opstaand randje te maken vouw je nu de wortelbegrenzer om de cirkel heen. Dit zorgt ervoor dat het beton goed bij elkaar blijft zitten. Ook is het fijn dat wortelbegrenzer geen vocht opneemt, zo kan het beton straks goed drogen! Zet de wortelbegrenzer vast met schroefjes aan de zijkant en kit vervolgens met siliconenkit het randje tussen de betonplex en de wortelbegrenzer dicht. Spray daarna het geheel in met siliconenspray, zo kun je alles strak makkelijk van elkaar af halen.

Stap 3. Beton

Tijd om het beton klaar te maken! Maak het beton aan met de betonmixer in de emmer. Giet vervolgens een laagje van 1 centimeter beton in de mal van betonplex en wortelbegrenzer. Om het beton wat steviger te maken kun je het best een cirkel uit kippengaas knippen en deze in het beton leggen. Giet dan over het gaas nog een laag beton van ongeveer 2 tot 3 centimeter.

Stap 4. De stenen

Het einde is in zicht! Druk nu de pebble stenen in een vorm naar keuze in het beton. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe de steppingstones eruit gaan zien, wees creatief! Laat het beton even goed drogen en dan kun je door naar de laatste stap.

Stap 5. Drogen

Is het beton helemaal droog? Verwijder dan de betonplex en de wortelbegrenzer van het beton en voilà! Nu kun je de stepping stones ingraven in de tuin op dezelfde hoogte als de grond, meestal is dit ongeveer 4 tot 5 centimeter. Even goed checken of ze stevig vastzitten en dan kun je gaan genieten van jouw zelfgemaakte steppingstones!

Daphne van Kaam
ID: 9987

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven