Huis
Tuin
Video

Vintage Finds Friday: van ouderwets bureau tot blikvanger met mooie herinneringen

In Vintage Finds Friday laten wij wekelijks de leukste vintage meubels zien, die door onze lezers in een nieuw jasje zijn gestoken. De spulletjes zijn vaak voor een prikkie op de kop getikt en helemaal opgeknapt. Wie zegt dat het inrichten van jouw huis of kamer duur moet zijn? Let’s go vintage!

Kirsten is ergotherapeut en woont in het gezellige Nijmegen. Een creatief persoon is Kirsten zeker! Haar werk vergt vaak creatieve oplossingen en in haar vrije tijd houdt ze van tekenen en fotograferen. Daarnaast heeft zij er onlangs een nieuwe hobby bijgekregen: het opknappen van vintage items!

Een mooi aandenken

Het begon allemaal met de secretaire van haar Opa. Toen Kirsten haar opa overleed mocht iedereen iets uit het interieur kiezen. Haar oog viel op dit oude bureau. Eerder was het meubel haar nooit echt opgevallen maar nu trok de vintage stijl  haar aandacht. Na een kleine opknapbeurt is dit een mooi aandenken aan haar opa geworden.

Een kleine opknapbeurt
Eerst zocht Kirsten wat inspiratie op internet. Al snel wist zij hoe ze het wilde gaan aanpakken. Kirsten koos voor blauwe kleuren die perfect staan bij haar interieur en ook nog eens goed passen bij het stoffen werkblad. De oude handvaten werden verwijderd en deze hebben plaats gemaakt voor zelfgemaakte handvaten. Hoe ze dit heeft gedaan? Simpel: de oude riem van haar vriend in stukken gesneden en bevestigd met bouten. Zo zie je maar, je kunt vrijwel alles hergebruiken! 

Nu Kirsten de smaak lekker te pakken heeft staan er al weer nieuwe make-overs op de planning! Binnenkort neemt zij de oude kast van een vriend eens goed onder handen. Dit wordt vast en zeker weer een geweldig succes! 

Tip van Kirsten

"Laat die hersen even goed kraken! Denk lekker out-of-the-box!"

Ben jij ook gek op vintage finds?

Heb jij ook een vintage item weer nieuw leven ingeblazen? Stuur ons dan een berichtje via social media en wie weet kun jij ons volgende week inspireren!

Fotocredits:

Kirsten Godthelp

Daphne van Kaam
ID: 9296

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven