Huis
Tuin
Video

Vintage Finds Friday: een huis vol vintage items met een twist

In Vintage Finds Friday laten wij wekelijks de leukste vintage items zien, die door onze lezers in een nieuw jasje zijn gestoken. De spulletjes zijn vaak voor een prikkie op de kop getikt en helemaal opgeknapt. Wie zegt dat het inrichten van jouw huis of kamer duur moet zijn? Let’s go vintage!

Gek op vintage

Vera woont in Apeldoorn met haar twee kinderen en werkt in de thuiszorg. Ze is al sinds haar achttiende gek op vintage. De kringloop is één van haar favoriete winkels, dus daar is ze dan ook zeker drie keer per week te vinden. Ze gaat op zoek naar leuke koopjes om deze vervolgens helemaal naar eigen hand te zetten.

Creatieve ideeën

Het is volgens Vera het slimst om regelmatig kringloopwinkel te bezoeken, omdat je zo de meeste kans maakt op de verborgen parels. De leukste items zijn namelijk vaak snel weg dus je kunt maar beter op tijd zijn! 

Vera had de smaak al vroeg te pakken. Als kind was Vera al dol op het bloemetjesservies van haar opa en oma. Ook haar creativiteit kwam al vroeg tot uiting. Samen met haar moeder maakte ze te gekke dingen. Haar moeder deed het naaiwerk en zij bedacht het ontwerp. Zo maakten ze samen een supergaaf kleed van heel veel verschillende stukjes spijkerbroek!

Bloemetjesservies schilderij

Vaak haalt Vera haar inspiratie uit items die ze ergens heeft gezien maar net te prijzig zijn. Dan gaat zij op pad en maakt ze het gewoon zelf! Onlangs heeft ze oud bloemetjesservies gekocht bij een kringloopwinkel, waarna ze er een mozaïekschilderij van maakte. Hiervoer sloeg ze eerst het servies kapot en plakte vervolgens de scherven weer met secondelijm in een lijst. Helemaal niet moeilijk en het staat fantastisch aan de muur!

Pianokrukje

Ook een oud pianokrukje vond zijn nieuwe leven bij Vera thuis. Het ijzeren onderstel sprak Vera gelijk aan. Ze wist op dat moment nog niet wat ze er mee wilde doen, maar bij Vera komen de ideeën vaak vanzelf wel. Uiteindelijk heeft ze het krukje opnieuw bekleed en dat maakte een groot verschil! De bovenkant van het krukje heeft ze bedekt met schuim en daaroverheen heeft ze een stuk stof getackt. Zo zit het krukje een stuk comfortabeler en is hij mooi om naar te kijken.

Een huis vol spullen

Met al die bezoekjes aan de kringloop raakt het huis van Vera aardig vol. Daarom geeft ze af en toe ook wat items weg of verkoopt ze deze. Zo kan zij toch lekker blijven shoppen zonder dat haar huis helemaal vol staat!

Tip van Vera: "Let goed op de kwaliteit van de spullen. Opknappen is leuk, maar te veel repareren is zonde, met die tijd kun je andere leuke dingen doen!’’

Fotocredits:

Vera Saes

Daphne van Kaam
ID: 9405

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven