Huis
Tuin
Video

Vintage Finds Friday: deze vintage liefhebber vindt de mooiste parels gewoon op straat!

In Vintage Finds Friday laten wij wekelijks de leukste vintage items zien, die door onze lezers in een nieuw jasje zijn gestoken. De spulletjes zijn vaak voor een prikkie op de kop getikt en helemaal opgeknapt. Wie zegt dat het inrichten van jouw huis of kamer duur moet zijn? Let’s go vintage!

Quirien is 51 jaar en werkt als orthopedagoog in de GGZ. Ze woont samen met haar gezin in onze mooie hoofdstad Amsterdam. Ze vindt het heerlijk om spullen te hergebruiken en ging als kind al met haar moeder mee naar de kringloopwinkel. Ook in haar studententijd wist Quirien de leukste vintage items te bemachtigen en knapte ze deze helemaal zelf op!

Vintage Finds Friday: deze klusser weet precies hoe je oude meubels een nieuw leven geeft
Zelfmaakideeën

Een opgeknapte tafel

Nog steeds is Quirien regelmatig in de weer met gebruikte spullen en geeft ze deze een nieuw leven. Tegenwoordig hoeft ze hier niet eens voor naar de kringloopwinkel, ze komt de spullen gewoon tegen op weg naar huis! Omdat Quirien in een jaren '60 wijk woont met veel ouderen staan er regelmatig vintage parels op straat, gratis en voor niets! 

Een van die parels is een superleuke tafel. De tafel stond bij het grofvuil en ondanks de roest en viezigheid besloot Quirien deze mee te nemen naar huis. Na goed schrobben en schuren begon de tafel al ergens op te lijken. Omdat het tafelblad niet meer te redden was heeft Quirien een nieuw tafelblad besteld en deze erop gezet. De tafel staat nu op de kamer van haar zoon!

Een keukenkastje voor in de slaapkamer

Ook vond Quirien op straat een oud keukenkastje, vies maar nog niet klaar voor het grofvuil volgens haar! Quirien gaat wat betreft het opknappen van meubels geen uitdaging uit de weg en ging dus ook aan de slag met dit keukenkastje. Na het schoonmaken en schuren heeft Quirien het kastje in de mooie mintgroene kleur geverfd. Deze kleur past volgens Quirien goed bij de jaren '50 stijl van het kastje. Het kastje hangt nu niet in de keuken maar in de slaapkamer boven het studiehoekje. Ook heeft ze bij het keukenkastje nog een tof tweedehands stoeltje gevonden die er superleuk bij staat!

Ook op Marktplaats komt Quirien regelmatig wat leuke vintage items tegen. Haar tactiek is om te kijken tussen de oude advertenties zodat ze de parels meestal voor een prikkie op de kop kan tikken, ze heeft er een echte sport van gemaakt! Voor een ander oud keukenkastje moest Quirien echter wel wat kilometers afreizen naar het gezellige Limburg. Nadat ze het kastje opgepikt had op de boerderij en weer terug was in haar vertrouwde Amsterdam heeft ze de kast eens goed onder handen genomen.  

Na lang schoonmaken en schuren besloot Quirien de deurtjes te vernieuwen omdat deze niet meer in goede staat waren. Haar man schoot te hulp en nadat de deurtjes vervangen waren heeft Quirien de keukenkast in de verf en de lak gezet. Nu staat het keukenkastje prachtig in haar interieur!

Tip van Quirien: "kijk goed om je heen want op straat en tussen het grofvuil kom je soms spontaan de leukste dingen tegen!"

Fotocredits:

Quirien Tijssen

Daphne van Kaam
ID: 10003

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven