Huis
Tuin
Video

Vintage Finds Friday: van wiskundedocent tot gepassioneerde vintage verkoopster

In Vintage Finds Friday laten wij wekelijks de leukste vintage meubels zien, die door onze lezers in een nieuw jasje zijn gestoken. De spulletjes zijn vaak voor een prikkie op de kop getikt en helemaal opgeknapt. Wie zegt dat het inrichten van jouw huis of kamer duur moet zijn? Let’s go vintage!

Lisa woont in Eindhoven, is getrouwd met Tim en samen hebben zij twee kindjes. Als wiskundedocent houdt zij zich tijdens haar werk vooral bezig met cijfertjes, maar in haar vrije tijd is zij druk met andere dingen. Lisa heeft namelijk sinds mei haar eigen mini vintageshop!

Liefde voor vintage

Het begon allemaal toen Lisa haar eerste huis kreeg. Op dat moment werd haar oma’s huis verkocht en mocht zij spullen van haar oma meenemen naar haar nieuwe huis. Al snel merkte Lisa dat zij niet alleen op het gebied van muziek in de verkeerde tijd geboren is, maar ook op het gebied van interieur. De vintage spullen van haar oma vond zij geweldig en haar liefde voor vintage was geboren!

Vol is vol

Aan het begin bracht zij slechts een paar onschuldige bezoekjes aan kringloopwinkels en rommelmarkten. Maar ze had al gauw door dat ze gevoel had voor het uitzoeken van leuke vintage items. Twee keer in de week was zij te vinden op vintage spots en elke keer kwam ze thuis met nieuwe dingen.

Maar vol is vol. Ze kon de spullen niet meer kwijt in haar eigen huis en dus besloot zij samen met haar zus tien items online te zetten voor een leuk prijsje. Binnen no-time werden de vintage items verkocht en kreeg ze ontzettend veel leuke reacties binnen. Haar vintageshop was officieel geopend!

Haar passie voor vintage deelt Lisa nu dus met anderen via Marktplaats en Instagram. Ze knapt de items eerst op of maakt ze goed schoon en zet ze vervolgens online. Het leuke is volgens Lisa dat je niet altijd iets hoeft te gebruiken op de manier waarvoor het bedoeld is. Zo kan een kinderblokkenkar ook dienen als superleuke boekenhouder, en staat een rotan poppenwiegje heel gaaf met wat planten erin!

Als nieuw

Lisa laat items soms even een paar dagen staan. Zo kun je er even goed naar kijken en rustig nadenken wat je ermee wilt en kunt doen. Zo komt Lisa op de leukste ideeën! Het mooie aan vintage is dat het soms al tientallen jaren meegaat. Onlangs heeft ze van een vrouw van 65 jaar twee koperen koppen gekocht. Deze waren helemaal zwart maar heeft ze opgepoetst en glimmen weer als nieuw!

Spijt

Het huis van Lisa staat inmiddels aardig vol met vintage items en daarom is het verkopen van spulletjes voor haar de perfecte oplossing. Maar heel soms krijgt ze het toch niet over haar hart om een item te verkopen. De ouderwetse draaitelefoon heeft enkele seconden op Instagram gestaan en toen werd Lisa overvallen door de spijt. De telefoon heeft zij nu in haar woonkamer staan en gebruikt zij als huistelefoon (en ja hij werkt écht). Zo zie je maar, vintage vergaat niet…

Tip van Lisa: "Koop geen kapotte vintage spullen, dit is zonde want op den duur ga je je hier vaak aan ergeren!" Geen zin om zelf opzoek te gaan naar vintage parels? Neem dan een kijkje op de instagram: Levisavintage!

Fotocredits:

Lisa Moonen - Levisavintage

Daphne van Kaam
ID: 9345

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven