Huis
Tuin
Video

Geef de vogels een regenboognestje: hang gekleurd wol in de tuin!

In mei leggen alle vogels een ei, al moet er wel eerst een nestje gebouwd worden. Maar waarom altijd maar een bruin nestje als je ook kunt kiezen voor een regenboognestje?!

Waar we kunnen, helpen we de vogels graag een handje. Een lekkere traktatie, een fijn vogelhuisje op de juiste plaats én… genoeg nestmateriaal! Vogels halen hun nestmateriaal overal vandaan. Takjes, hondenharen, paardenharen en zelfs afval… je vindt het allemaal terug in hun nestjes. Wil je ze daarbij helpen dan kun je bijvoorbeeld wat wol ophangen in je tuin. Maar veel leuker is het natuurlijk als je kleurrijk materiaal ophangt, zodat ook hun nestjes extra vrolijk ogen. Regenboognestjes dus!

Gekleurd wol = regenboognestjes

Hang daarom eens een mandje vol met gekleurde wol en garen in de tuin! Je zal zien dat de kleine vogeltjes er gretig van zullen ‘pikken’ zodat ze het kunnen gebruiken voor hun nieuwe (regenboog)nestjes.

wol

Zo help je ze niet alleen maar aan extra materiaal, maar zorg je er indirect ook nog eens voor dat hun nestjes er supervrolijk uitzien.

Let op: zorg er wel voor dat de draadjes niet langer dan 5 centimeter zijn, anders kan het om de pootjes of nekjes van de jonkies draaien.

En wil je er écht een feestje van maken?
Maak dan heel gemakkelijk zo’n geweldige vogeltaart voor ze!

Fotocredits
Headerfoto: Doeypoon - Instagram
Foto 1: Geekin Glasses 

Marjolein Sintenie
ID: 8008

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven