Huis
Tuin
Video

Vriest het? Dan is dit het perfecte moment om de volgende klusjes in huis te doen!

Heb je tijdens die ijskoude vorst eigenlijk alleen maar zin om onder een kleedje te liggen? Snappen we heel goed, maar toch is juist dít het moment om de handen uit de mouwen te steken voor de volgende kleine klusjes:

Ramen open

Wie denkt dat je de grote schoonmaak alleen in de lente hoort te doen, die heeft het mis. Dit koude winterweer is namelijk ideaal om je huis te verluchten. Omdat we in deze periode meer binnen zitten dan in de rest van het jaar, kan het vochtgehalte in huis zich erg opstapelen. Maar wanneer het vriest is er een lage luchtvochtigheid buiten en is er meer droge luchttoevoer. Het perfecte moment om je ramen even een uurtje wagenwijd open te zetten! Koud? Doe gewoon even een extra dikke trui aan en ga ondertussen even stofzuigen om jezelf warm te houden! Of vooruit... je mag ook best even onder je kleedje kruipen. 

Beddengoed buiten hangen

Trek het beddengoed maar van je bed, verzamel alle knuffels, kussens, dekentjes en vloerkleden bij elkaar en hang alles buiten aan de waslijn. Waarom? Wanneer je dit een paar uurtjes buiten laat hangen is dit de beste manier om huisstofmijt te doden!

Vriezer en koelkast schoonmaken

Moet je al een tijdje je koelkast schoonmaken, maar stel je het steeds maar uit? Dan is nu écht het moment om dit toch te gaan doen. Waarom nu? Simpel! Je kunt al je koelkast- en vriezerproducten gewoon buiten zetten. Het blijft zo gewoon op de juiste temperatuur terwijl jij op je gemak de koelkast en vriezer kan schoonmaken. Het zal toch niet ontdooien!

Moet je je diepvries ontdooien? Zo doe je dat! En word je gek van die ijsvorming in je vriezer? Zo voorkom je het

Sneeuwt het?
En mocht er nou een dik pak (droge) sneeuw liggen, dan is dit het perfecte moment om je vloerkleed in de sneeuw te leggen. Ja, echt waar…  

Fotocredits
Headerfoto: MattiasStyrman - Pixabay

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4147

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven