Huis
Tuin
Video

De 3 meestgestelde vragen aan de Eigen Huis & Tuin Helpdesk #2

De helpdesk is in volle gang! De vragen stromen binnen en onze experts doen hard hun best om iedereen zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien. Wij hebben de drie meestgestelde vragen van deze week voor je op een rijtje gezet.

1. Hoe stijl ik lege hoeken in mijn woonkamer?

Lege hoeken in de woonkamer kunnen soms wat saai ogen. Heel begrijpelijk dus als je deze hoeken wilt opleuken. Echter is het niet altijd nodig om alle lege hoeken in de kamer te benutten, soms zorgen lege hoeken juist voor rust. Kijk dus goed waar het echt nodig is, en laat ook wat plekken leeg. Heb je veel hoeken die je wilt opvullen? Maak dan verschillende composities. Zet bijvoorbeeld in de vensterbank een groepje vazen leuk neer en vul een andere lege hoek op met een mooie kamerplant.  

Mocht je wat meer ruimte hebben in een bepaalde hoek, maak dan een leeshoekje! Dit is de perfecte opvulling voor een lege hoek en het ziet er supergezellig uit. Zet er een mooie stoel neer en hang een poster of schilderij op die past bij de stoel. Een plantje erbij en jouw zithoek is helemaal af!  

Ook een bar cart kan superleuk staan in een hoekje van je woonkamer. Dit is een karretje die zelf kunt inrichten met bijvoorbeeld mooie drankflessen en kristallen glazen. Je kunt er helemaal je eigen draai aan geven, zo maak jij er een persoonlijk én origineel hoekje van!

2. Hoe verminder ik geluidsoverlast van de buren?

Rust in huis is belangrijk, je wilt niet steeds de wasmachine van je buurman horen als jij lekker een boek zit te lezen op de bank. Overlast is voor niemand fijn, gelukkig zijn er oplossingen voor dit probleem. Voor je actie gaat ondernemen is het goed om uit te zoeken wat de geluidsoverlast veroorzaakt en waar deze precies vandaan komt. Spreek een keer af met de buren en bespreek goed waar je last van hebt. Kunnen de buren de overlast niet verhelpen? Dan is isoleren vaak de beste oplossing.  

Om een muur beter te isoleren kun je een voorzetwand plaatsen. Deze plaats je voor de huidige wand en de ruimte hiertussen vul je op met steenwol. Denk je dat een voorzetwand alleen aan jouw kant niet genoeg is? Vraag dan of de buren ook aan hun kant een voorzetwand willen plaatsen, alles is dan nóg beter geïsoleerd. Zo kun jij weer ongestoord genieten van je boekje!

3. Hoe creëer je meer opbergruimte in een smalle hal?

De hal is het eerste wat je ziet als je binnenkomt, wel zo fijn dus als deze er netjes uitziet. Met een smalle hal kan dit soms best lastig zijn. Je moet hier slim omgaan met de ruimte die je hebt en soms even goed out-of-the-box denken!

Heb je ruimte onder de trap? Dan zou je hier mooie, smalle, uitschuifbare elementen kunnen maken. Ook zou je hier eventueel een kast kunnen laten inbouwen, dit neemt geen extra ruimte in en hier kun je vaak veel in kwijt. Je kunt zelfs in de traptreden lades maken! Handig om bijvoorbeeld de sjaals en mutsen in op te bergen.     

Als je geen ruimte onder de trap hebt kun je het best kiezen voor een smalle, lange kast in de breedte van de hal. Dit oogt netjes en rustig en hier kun je heel wat schoenen in kwijt. Bovenop de kast kun je ook nog een leuk vaasje zetten of een handig bakje voor de sleutels!  

Wat betreft de jassen kun je het best kiezen voor een aantal stroken boven elkaar met hangers. Jassen, tassen en sjaals kun je zo op verschillende hoogtes kwijt aan één grote wand. Zo houd je meer ruimte over en komt jouw kleine hal supermooi tot zijn recht!

Daphne van Kaam
ID: 9409

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven