Huis
Tuin
Video

Trends we like: een muur met waterverf-effect!

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor als je een kleurtje op de muur wil; een effen kleur, behang met print of een half geschilderde muur. Maar waarschijnlijk heb je deze nog niet overwogen: een muur met waterverf-effect!

Waterverf (of aquarel) is een verf die met water wordt verdund. Doordat je zelf kunt kiezen hoeveel water je toevoegt, kun je ook zelf kiezen hoe transparant de kleur wordt. Als je juist helemaal geen zin hebt om te verven, kun je ook voor een behangetje met een waterverfprint erop kiezen.

Een kleurtje

Wil je wel graag een kleurtje op de muur, maar vind je een effen muurkleur te saai? Dan is een waterverf muur wat voor jou. Je creëert zo een bijzondere, one of a kind muur met motief. Voeg meer water toe voor wat transparantie en zodat het mooi uitloopt. Voeg juist minder water toe voor een donkerdere tint.

Regenboog

Voor meer kleur in huis, kun je meerdere kleuren waterverf op de muur aanbrengen. Dit is ook heel leuk in de kinderkamer! Je kunt uiteraard ook met verschillende neutrale kleuren werken om toch meer diepte in de ruimte te krijgen.

Print

Als je kiest voor een behang met waterverf print, dan kun je kiezen voor een behang met een leuk motief. Mocht je een beetje creatief zijn, dan kun je dit natuurlijk ook gewoon zelf doen. Door de (nep)waterverf is de print niet zo hard, maar heeft hij juist zachtere lijnen. Hierdoor is het wat subtieler.

Ombre

Met waterverf kun je heel makkelijk kleuren vervagen. Het is daardoor dus uitermate geschikt voor een ombre effect. Zo kun je de verf onderaan de muur heel donker en met weinig water aanbrengen. Hoe meer je omhoog gaat, hoe meer water je toevoegt. Zo krijg je een heel bijzonder kleurverloop.

Marmer

Met waterverf kun je ook een marmerprint maken. Breng lijnen verf aan welke je verdunt met water. Houd er wel een plaatje van een stuk marmer naast zodat je het zo goed mogelijk na kunt maken. Zo krijg je een marmeren muur voor een stuk lagere prijs!

Ook helemaal trendy: een botanische print op de muur! Wij hebben de vijf mooiste voor je uitgezocht.

Fotocredits
Headerfoto: Murals wallpaper
Foto 1: Nicematches - Etsy
Foto 2: Musewallstudio - Etsy
Foto 3: Social Print - Etsy
Foto 4: Eco Wallpaper - Etsy
Foto 5: Dominique Vari - Society6

Julia van Rijn
ID: 7944

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven