Huis
Tuin
Video

DIY: zo maak je zelf een vogeltaart voor in de tuin

Vogels maak je natuurlijk hartstikke blij met extra voeding in de winter. Maar pas écht blij worden ze van zo’n mooie vogeltaart. Oke, en wij stiekem ook.. want kijk nou hoe feestelijk dit eruitziet! We leggen je uit hoe je zelf zo’n mooie taart maakt!

Hoe meer vogels in de tuin, hoe leuker! Daarom legden we je hier ook al uit hoe je daar voor kunt zorgen. Maar het wordt pas echt feest als je de vogels op zo’n mooie vogeltaart trakteert. Staat nog mooi ook! Je kunt ze kopen in tuincentra of online, maar zelf maken is natuurlijk altijd leuker!

Wat je nodig hebt voor een vogeltaart

 • 1 kilogram ongebruikt (!) frituurvet (de gestolde variant met dierlijke vetten, dus niet plantaardig frituurvet)
 • 500 gram vogelzaad
 • Een kleine tulbandvorm
 • Extra ongebruikt frituurvet voor de garnering (hier maak je 'slagroomtoefjes' van)
 • Decoratiemateriaal zoals: gekleurde bessen, pinda’s (ongezouten en gepelde of ongepelde), rozenbottels, rozijnen of krenten, walnoten, dennenappels, zonnebloempitten
vogeltaart

Zo maak je de vogeltaart

 1. Smelt het ongebruikte frituurvet in een pan tot het vloeibaar is en voeg het vogelzaad toe. Roer het geheel goed door.
 2. Laat het mengsel een beetje afkoelen zodat het vogelzaad straks niet direct naar de bodem zakt.
 3. Giet het mengsel in de vorm en laat het geheel goed hard worden. Je kunt het ook extra snel laten stollen door de tulbandvorm in de vriezer, koelkast of op een andere koele plek zoals de kelder te zetten.
 4. Wanneer de taart volledig is gestold haal je ‘m uit de vorm en stort je ‘m op een ondergrond. Kies bijvoorbeeld voor een mooi sierlijk bord, een mooie schaal of een houten plank.
  Tip: komt de taart niet los? Laat dan de warme kraan over de buitenkant van de vorm lopen of zet de vorm 20 seconden in een wasbak met heet water zodat de taart beter los komt.
 5. Nu is het tijd om de taart te versieren. Begin met de toefjes ‘slagroom’ door wat van het overgebleven extra frituurvet te smelten en het te roeren totdat het tot slagroomdikte is gestold. Blijf wel goed roeren om te voorkomen dat er klonten ontstaan. Doe het gestolde vet in een spuitzak en spuit er mooie rozetjes mee op de taart.
 6. Maak de taart vervolgens af met de dennenappels, besjes, rozenbottels en de andere decoratiematerialen, zodat je een échte feestelijke taart voor kunt schotelen.

Helaas pindakaas!

Is het je iets te veel werk? Dan kun je ook voor een andere vogeltraktatie kiezen, zoals dit leuke pindakaashuisje. Ja, dat lees je goed! 

Fotocredits
Headerfoto: Happy Stekkie  
Foto 1: Vogeltaart.com

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Happy Stekkie  

ID: 3946

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven