Huis
Tuin
Video

Deze 3 geuren laten je huis heerlijk ruiken én kun je makkelijk zelf maken!

In een lekker ruikend huis voel je je het fijnst. De lekkere geurtjes hebben invloed op je humeur en zijn gewoon hartstikke fijn. Maar soms kunnen geurstokjes of -kaarsen iets aan de prijzige kant zijn. Dan kun je beter zelf lekkere geurtjes maken.

Waarom zou je chemische geur gebruiken als je zelf voor veel goedkoper je huis lekker kan laten ruiken?

1. Zelfgemaakte geurstokjes

Je kunt de dure geurstokjes makkelijk zelf maken. Mix een glas water met 20 tot 30 druppels essentiele olie die jij lekker vindt. Giet dit vervolgens over in een glazen flesje met smalle hals. Zet hier wat droge, houten stokjes of takjes in en klaar zijn je geurstokjes!

2. Heerlijke koffiegeur

Om je huis te laten ruiken naar koffie, heb je alleen wat koffiebonen, een waxinelichtje en een schaaltje nodig. Vul je schaaltje met de koffiebonen en duw het waxinelichtje hierin. Steek hem vervolgens aan en je huis zal gevuld worden met de geur van verse koffie.

3. Lekkere lentegeur

Voor een wat frissere geur in je huis, kun je voor deze citroengeur kiezen. Dit doe je door een steelpan voor tweederde met water te vullen. Voeg hier een in stukken gesneden citroen en wat takjes rozemarijn bij. Laat dit vervolgens een paar uur op laag vuur sudderen en je huis zal heerlijk ruiken. Als je het lekker vindt, kun je zelfs ook nog een theelepel vanille-extract aan het mixje toevoegen!

Er zijn nog veel meer geurcombinaties die je op deze manier kunt gebruiken:

  • Herfstige pumpkin spice: 2 kaneelstokjes, 4 stukjes gember en een teentje nootmuskaat
  • De geur van het bos: vijf jeneverbessen, 4 pijnboomtakjes en de schil van een citroen.
  • Zomers citrus: drie limoenen in stukjes gesneden, een handje verse munt, een handje verse tijm en een klein beetje gember.
Julia van Rijn
ID: 8275

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven